Oficial ®
Dimecres, 30 Novembre 2016 16:52

Un intel·lectual de la Singularity University de Silicon Valley pronostica la fi de la mort en una conferència organitzada per La Vanguardia

Escrit per

"En les pròximes dues dècades veurem més transformacions per a la humanitat que en els últims dos mil·lennis. Encara no hem vist res del que ve ". Categòric, José Luis Cordeiro , de la Singularity University de Silicon Valley, transmet un futur pròsper de la mà de la intel·ligència artificial . Un bon avenir per a la humanitat que ha analitzat en el cicle de conferències "La vida al futur" organitzada per La Vanguardia , amb la col·laboració de Seat i ICL.

Els exponencials avenços tecnològics, la robotització, la pròpia intel·ligència artificial. Són els grans canvis que es presenten a l'horitzó. "El futur és realment increïble", afirma Cordeiro. "Anem a veure la fi de l'espècie humana i tot el que coneixem. Ve la edat posthumana ", assegura. No només conviurem amb els robots, sinó que nosaltres també serem robots. De quina manera? "Ens anem a fusionar amb la tecnologia", repeteix més d'una vegada, decidit. A tall d'exemple, preveu que els nens neixin connectats a la xarxa en uns cinc anys o que creiem un "cervell internacional" compartit en el qual es descarreguin els coneixements de cadascú, i pot al seu torn accedir-hi.

Com canviarem l'ara ineludible destí de morir? Cordeiro parla del transhumanisme , utilitzar la intel·ligència artificial i la tecnologia per transcendir els nostres límits. Investigació pel mig, "som l'última generació humana mortal o la primera immortal", assevera. La medicina del futur "no curarà, va a prevenir", diu.

Amb ella "anem a vèncer a l'envelliment". Silicon Valley té molt a dir en això. Google vol acabar amb la mort i Facebook amb totes les malalties. 

Darrera modificació el Dimecres, 30 Novembre 2016 17:27
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre