Oficial ®
Dissabte, 21 Gener 2017 21:49

Tres psiquiatres diuen que Donald Trump podria tenir un trastorn narcisista de la personalitat

Escrit per

Judith Herman, professor de Psiquiatria de la Universitat de Harvard; Nanette Gartrell, psiquiatre docent en aquesta última, i Dee Mosbacher, professor de l'especialitat a la Universitat de Califòrnia ho tenen molt clar: Donald Trump té un trastorn mental. Des de fa mesos, diferents metges de l'especialitat no han dubtat a afirmar que, amb la cinquena edició del DSM a la mà (el manual diagnòstic de malalties mentals de l'Associació Americana de Psiquiatria), Trump pateix un trastorn narcisista de la personalitat. 


Els remitents de la carta s'identifiquen al president electe una sèrie de característiques que els porten a aquesta conclusió, entre altres "la impulsivitat, megalomania i resistència patològica a les crítiques" per part del guanyador de les últimes eleccions del país.  

En conseqüència la seva permanència en el càrrec atempta contra la salut pública dels americans (i de la resta del món) en deixar en mans d'una persona desequilibrada decisions d'una "immensa responsabilitat" com, sense anar més lluny, ordenar un potencial atac d'un país enemic amb armament nuclear, segons confirma el diari Redacción Médica

Característiques d'aquest trastorn

  1. Té un grandiós sentit d'autoimportància (p. ex., exagera els èxits i capacitats, espera ser reconegut com a superior, sense unes fites proporcionades).
  2. Està preocupat per fantasies d'èxit il·limitat, poder, brillantor, bellesa o amor imaginaris.
  3. Creu que és "especial" i únic i que només pot ser comprès per, o només pot relacionar-se amb altres persones (o institucions) que són especials o d'alt estatus.
  4. Exigeix una admiració excessiva.
  5. És molt pretensiós, per exemple, expectatives no raonables de rebre un tracte de favor especial o que es compleixin automàticament les seves expectatives.
  6. És interpersonalment explotador, per exemple, treu profit dels altres per aconseguir les seves pròpies metes.
  7. Manca d'empatia: és poc inclinat a reconèixer o identificar-se amb els sentiments i necessitats dels altres.
  8. Sovint enveja als altres o creu que els altres l'envegen.
  9. Presenta comportaments o actituds arrogants o superbes.

Més informació a :

https://www.redaccionmedica.com/secciones/psiquiatria/-debe-pasar-donald-trump-un-examen-psiquiatrico-estos-medicos-creen-que-si-9713

Darrera modificació el Dissabte, 21 Gener 2017 22:08
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre