Oficial ®
Divendres, 31 Març 2017 18:21

Pagés Editors ja escalfa motors per Sant Jordi

Escrit per

Pagès editors ja fa dies que treballa intensament per tenir-ho tot enllestit per una de les cites literàries més importants de l’any. El dia de Sant Jordi cau enguany en diumenge i, si el temps ho permet, s’espera una jornada molt positiva per al món del llibre. En termes generals, un 10% de les vendes anuals del sector es facturen al voltant del mes d’abril i, en particular, durant el dia 23. Com cada any, els lectors podran trobar a les parades tot tipus de llibres, inclosos els 61 títols que Pagès editors ha tret a la llum des de la tardor fins ara.

De tots els llibres publicats des de la tardor passada, Pagès editors ha editat 20 títols de narrativa, 9 de poesia, 21 d’assaig i història, 8 llibres gràfics i 3 de la col·lecció infantil i juvenils. Durant tot l’any, l’editorial centra els seus esforços en consolidar alguns dels autors més importants del seu catàleg, però també ha intentat sumar i donar veu a les noves figures literàries emergents. L’objectiu d’aquesta tasca és mantenir-se com una de les editorials de referència tant al territori lleidatà com als Països Catalans.

Per això, el catàleg d’aquest Sant Jordi combina la publicació d’històries i d’autors locals, amb algunes de les veus més importants del panorama literari català. Entre elles, destaquen Rafael Vallbona, mereixedor del premi Ferrany Canyameres (Tros); Jordi de Manuel, que publica un exquisit recull de contes de gènere negre (Mans negres); Andreu Martín, que reflexiona sobre les seves tècniques d’escriptura (Com escric novel·la policíaca) i Josep Maria Quintana, una de les veus més importants de les illes balears (La noia que va sortir d’un quadre de Botticelli).

Entre els autors que apareixen al catàleg, n’hi ha de totalment consolidats. Destaca, entre d’altres, la publicació de la poesia de Josep Borrell (Aigua, ànima) i de Josep M. SalaValldaura (Concert d’esferes); la prosa assagística de Francesc Pané (Dies de fel i de magrana), la recepta de Josep Maria Morell (La cuina dels dijous) i els microrrelats de la Maria Pons (Petits crims familiars). Pagès editors també vol donar a conèixer les noves promeses, com Ramon Usall (Seixanta-vuit), Marc Pons (La caixa negra), Cristina Casas (Els cercles concèntrics), Teresa Saborit (Els llops ja no viuen als boscos) i Montserrat Espallargas (Vides de filferro).

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre