Oficial ®
Dissabte, 13 Mai 2017 08:49

Cada dia més a prop d'una nova ordre mundial (ètica)

Escrit per

Segons informa avui La Vanguardia, el ciberatac patit aquest divendres a Telefónica i altres companyies espanyoles ha estat "indiscriminat", ha afectat almenys a 74 països, entre els quals es troben Taiwan, Ucraïna, Turquia, Rússia o el Regne Unit , on el hackeig ha afectat més de una dotzena d'hospitals i centres mèdics. El virus que s'ha estès és "especialment virulent " ja que combina un "malware" amb un sistema de propagació que utilitza una vulnerabilitat detectada en Microsoft.

Així ho assegura a EFEfuturo el director executiu de S21sec, Agustín Muñoz-Grans, una empresa espanyola especialitzada en ciberseguretat, segons les dades preliminars del ciberatac patit avui per la companyia espanyola i que podria haver afectat a altres entitats.

L'atac patit per Telefónica "és significatiu, però no sorprèn, no és ni serà l'últim cas" assenyala l'expert en ciberseguretat i col·laborador de EFEfuturo Deepak Daswani, que ha recordat altres casos rellevants com l'atac a Yahoo en 2015 amb robatori massiu de correus o Sony a 2014.

El director de l'Equip de Seguretat per a la Coordinació d'Emergències en Xarxes Telemàtiques de la Universitat Politècnica de Catalunya, Manuel Medina, ha advertit en declaracions a Efe, la facilitat per generar aquest tipus d'atacs, ja que en el "mercat negre" es poden adquirir "kit" per fabricar-los a preus relativament baixos i molt rendibles quan es compara amb el mal que són capaços de fer.

Davant aquests fets seria bo valorar si fa falta un nou sistema basat essencialment amb la videovigilància i la cibervigilància per perseguir qualsevol crim. Possiblement si no estessim en un món on governa el capitalisme tot això no passaria. Nosaltres som partidaris d'un nou sistema organitzatiu mundial (semicapitalisme) on les multinacionals controlin el món, però amb ètica i responsabilitat. Possiblement aquest sistema que plantejem desde El Mercadal seria el millor de tots.

Darrera modificació el Dissabte, 13 Mai 2017 09:16
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre