Oficial ®
Dilluns, 26 Juny 2017 19:17

La NASA diu que està a punt de descobrir vida extraterrestre

Escrit per

"Tenint en compte les diferents activitats i missions que avui estan buscant, específicament, proves de vida extraterrestre, puc dir que estem a punt de fer un dels descobriments més profunds i sense precedents de tota la història".

Aquestes paraules, pronunciades el 29 d'abril passat per Thomas Zurbuchen, administrador Associat del Directori de Missions Científiques de la NASA, davant el Comitè de Ciència, Espai i Tecnologia de la Cambra de Representants dels Estats Units, deixen poc lloc per al dubte. La NASA , en efecte, sembla estar més convençuda que mai que "la gran notícia" no trigarà a arribar.

En la seva declaració davant el comitè del del Congrés nord-americà, que es pot veure en aquest enllaç , Zurbuchen va explicar, entre altres coses, que avenços com el recent troballa d'hidrogen a la lluna de Saturn Enceladus , o els prometedors resultats del Telescopi Espacial Hubble en la seva anàlisi dels oceans de metà de la lluna Europa, a Júpiter, o els resultats del rover Curiosity a Planeta Vermell, "que ha trobat evidències que Mart va tenir en el passat la química adequada per sustentar els ingredients de la vida", són signes més que evidents que estem "més a prop que mai" de descobrir vida fora del nostre planeta.

"La recerca de vida en altres llocs- va dir Zurbuchen en el seu declaració és un assumpte interdisciplinari i en el qual la col·laboració és una necessitat. Per participar plenament en aquesta recerca, és necessària la convergència d'àrees com la biologia, la heliofísica, les Ciències de la Terra, l'astronomia, les ciències planetàries i la recerca astrofísica de planetes similars a la Terra que poguessin donar senyals de vida. Junts, els investigadors de tots aquests camps estan explorant una de les majors qüestions del nostre temps ".

 

 

Darrera modificació el Dilluns, 26 Juny 2017 19:25
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre