DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dimecres, 02 Agost 2017 21:17

La ciència aconsegueix eliminar, per primera vegada, una malaltia hereditària en embrions humans

Escrit per

Un equip internacional de científics han aconseguit per primera vegada, mitjançant la tècnica d'edició genètica o de manipulació del genoma humà, corregir en la fase de formació embrionària la mutació del gen que causa miocardiopatia hipertròfica, una malaltia genètica hereditària que afecta una de cada 500 persones i que es considera la causa més comuna de mort sobtada en atletes.

Segons diferents mitjans de comunicació,entre ells El Periódico de Catalunya els seus autors mostren una gran prudència i demanen cautela, forma part de la línia d'investigacions que persegueixen trobar una teràpia gènica, un recurs que, des de la formació embrionària, aconseguís eliminar els gens que alterats produeixen certs càncers o les més de 10.000 malalties estranyes que sorgeixen quan una de les dues còpies d'un gen és errònia.  

Els autors d'aquesta investigació, que publica la revista 'Nature', han insistit que es tracta de "preliminars" d'un camí esperançador. Entre ells hi ha Juan Carlos Izpisúa, del Laboratori d'Expressió Genètica de l'Institut Salk de La Jolla (Califòrnia, EUA). "La troballa obre les portes perquè aquesta tecnologia es pugui portar algun dia a la clínica, òbviament, amb totes les precaucions necessàries i sempre si hi hagués consens en la societat i la llei ho permetés", ha indicat Izpisúa. La tècnica encara no pot ser utilitzada en persones, ha reiterat Izpisúa.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER