Oficial ®
Dissabte, 19 Agost 2017 12:48

Mark Zuckerberg: "Hauríem d'estudiar idees com la renda bàsica universal"

Escrit per
El CEO de Facebook, Mark Zuckerberg, va visitar Alaska el mes passat i va elogiar els seus programes socials, assegurant que "són una lliçó per a la resta del país". Davant la pèrdua d'ocupació per les noves tecnologies, l'executiu creu que la renda bàsica seria, en part, la resposta.

El concepte ha anat guanyant protagonisme avui dia, davant les queixes sobre la pèrdua de qualitat de vida, la concentració de riquesa i la possible amenaça que la desocupació es converteixi en una cosa generalitzada a causa dels canvis tecnològics. Però, durant mig mil·lenni, la renda bàsica universal ha estat poc més que una utopia. Les principals objeccions estan relacionades amb dues qüestions. Per què hauria la gent rebre un salari per fer res? Quin país es pot permetre una cosa així?

El mes passat, Mark Zuckerberg, conseller delegat de Facebook, va visitar Alaska i va elogiar els seus programes socials , assegurant que "són una lliçó per a la resta del país". Igual que altres empresaris de Silicon Valley, Zuckerberg creu que es destruirà molta ocupació per les noves tecnologies, com el cotxe autònom. En un món així, opina, caldrà inventar un nou contracte social i la renda bàsica seria, en part, la resposta.

Facebook actualment té 2.000 milions d'usuaris globals i està en expansió a la xarxa.

Després de les seves declaracions, Zuckerberg hauria de passar a la pràctica i crear el Fons Permanent de Facebook , una mena d'experiment de renda bàsica universal a major escala. També hauria d'animar a que participessin altres empreses del sector, com Google, Microsoft...

L'objectiu de Mark Zuckerberg és deixar una empremta més d'apostar pel creixement del grup . A més, aquest gest filantròpic seria la millor campanya de màrqueting del segle. Els usuaris de Facebook seguirien intercanviant imatges sabent que cada clic contribuiria a un major benestar social.

Aquest intercanvi de dades per renda bàsica és senzill i clar . La idea ja comença a atreure alguns executius de Silicon Valley. Molts empresaris del sector temen la intervenció del Govern, però no està escrit enlloc que els governs siguin els únics que participin en la redistribució de la riquesa. "Hauríem estudiar idees com la renda bàsica universal", va proclamar Zuckerberg a Harvard. És cert, Mark. Intenta-ho per a que abans del 2020 tots els països del món disposin d'una renda bàsica que superi la barrera dels 1.000 euros per persona! Ho aconseguirem! #optimisme

Darrera modificació el Dissabte, 19 Agost 2017 13:08
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre