DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dissabte, 19 Agost 2017 12:48

Mark Zuckerberg: "Hauríem d'estudiar idees com la renda bàsica universal"

Escrit per
El CEO de Facebook, Mark Zuckerberg, va visitar Alaska el mes passat i va elogiar els seus programes socials, assegurant que "són una lliçó per a la resta del país". Davant la pèrdua d'ocupació per les noves tecnologies, l'executiu creu que la renda bàsica seria, en part, la resposta.

El concepte ha anat guanyant protagonisme avui dia, davant les queixes sobre la pèrdua de qualitat de vida, la concentració de riquesa i la possible amenaça que la desocupació es converteixi en una cosa generalitzada a causa dels canvis tecnològics. Però, durant mig mil·lenni, la renda bàsica universal ha estat poc més que una utopia. Les principals objeccions estan relacionades amb dues qüestions. Per què hauria la gent rebre un salari per fer res? Quin país es pot permetre una cosa així?

El mes passat, Mark Zuckerberg, conseller delegat de Facebook, va visitar Alaska i va elogiar els seus programes socials , assegurant que "són una lliçó per a la resta del país". Igual que altres empresaris de Silicon Valley, Zuckerberg creu que es destruirà molta ocupació per les noves tecnologies, com el cotxe autònom. En un món així, opina, caldrà inventar un nou contracte social i la renda bàsica seria, en part, la resposta.

Facebook actualment té 2.000 milions d'usuaris globals i està en expansió a la xarxa.

Després de les seves declaracions, Zuckerberg hauria de passar a la pràctica i crear el Fons Permanent de Facebook , una mena d'experiment de renda bàsica universal a major escala. També hauria d'animar a que participessin altres empreses del sector, com Google, Microsoft...

L'objectiu de Mark Zuckerberg és deixar una empremta més d'apostar pel creixement del grup . A més, aquest gest filantròpic seria la millor campanya de màrqueting del segle. Els usuaris de Facebook seguirien intercanviant imatges sabent que cada clic contribuiria a un major benestar social.

Aquest intercanvi de dades per renda bàsica és senzill i clar . La idea ja comença a atreure alguns executius de Silicon Valley. Molts empresaris del sector temen la intervenció del Govern, però no està escrit enlloc que els governs siguin els únics que participin en la redistribució de la riquesa. "Hauríem estudiar idees com la renda bàsica universal", va proclamar Zuckerberg a Harvard. És cert, Mark. Intenta-ho per a que abans del 2020 tots els països del món disposin d'una renda bàsica que superi la barrera dels 1.000 euros per persona! Ho aconseguirem! #optimisme

Darrera modificació el Dissabte, 19 Agost 2017 13:08

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER