Oficial ®
Dimecres, 30 Agost 2017 13:34

Nous avanços pel tractament de l'esquizofrènia

Escrit per

 

Gedeon Richter Plc ha anunciat que la Comissió Europea (CE) ha atorgat l'autorització autorització de comercialització de Reagila (cariprazina), un antipsicòtic per al tractament de l'esquizofrènia en pacients adults. Aquesta decisió s'ha adoptat després de l'opinió positiva del Comitè de Medicaments d'Ús Humà (CHMP) de l' Agència Europea de Medicaments (EMA) , anunciada el 19 de maig de 2017, i és aplicable a tots els estats membres de la Unió Europea.

 

El dossier de la sol·licitud d'autorització europea per al tractament de l'esquizofrènia inclou els resultats positius de tres assajos

La cariprazina, que va ser descoberta per científics de Richter i Allergan , posseeix la llicència per EUA . i Canadà. Després de l'obtenció de l'autorització de la FDA , al setembre de 2015, el producte va ser llançat al mercat de EUA . al març de 2016 amb el nom comercial Vraylar per al tractament de l'esquizofrènia i la mania bipolar. A l'agost de 2016, Richter i Recordativan signar un contracte de llicència exclusiva per a la comercialització de cariprazina a Europa Occidental, Algèria, Tunísia i Turquia . 

El dossier de la sol·licitud d'autorització europea per al tractament de l'esquizofrènia inclou els resultats positius de tres assajos, efectuats a curt termini, controlats amb placebo i un comparador actiu en què van participar més de 1.800 pacients, i un assaig a llarg termini, en què els criteris de valoració principals van ser el canvi des de la visita basal en l'escala d'avaluació de la gravetat dels símptomes d'esquizofrènia, és a dir, la puntuació total en l'escala de la síndrome positiu i negatiu (PANSS) i el temps transcorregut fins a la recaiguda, respectivament. També es va efectuar un assaig clínic que va mostrar resultats positius en pacients en els quals predominaven els símptomes negatius de l'esquizofrènia. 

"Aquesta autorització és el resultat de l'excel·lent treball realitzat pel nostre equip. Ens complau poder oferir els efectes beneficiosos de Reagila (cariprazina) als pacients i metges de la UE , com a opció addicional per al tractament de l'esquizofrènia ", ha comentat Erik Bogsch , director general d' Gedeon Richter Plc . "Aquesta autorització reforça el nostre sòlid compromís amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels pacients que pateixen aquesta greu malaltia mental", ha afegit. 

SOBRE L'ESQUIZOFRÈNIA

L'esquizofrènia és una patologia crònica i incapacitant la prevalença en tot el món és d'aproximadament un 1%

L'esquizofrènia és una patologia crònica i incapacitant la prevalença en tot el món és d'aproximadament un 1%. Aquesta patologia imposa una important càrrega per als pacients, els seus familiars i la societat en general. Els seus símptomes es classifiquen en tres àmplies categories: símptomes positius (al·lucinacions, deliris, trastorns del pensament i trastorns del moviment), símptomes negatius (com pèrdua de motivació i aïllament social) i símptomes cognitius (problemes de funció executiva, concentració i memòria de treball ). 

SOBRE LA CARIPRAZINA

La cariprazina és un potent agonista parcial dels receptors dopaminèrgics D3 / D2, que preferentment es fixa als receptors D3, i agonista parcial del receptor serotoninèrgic 5-HT1A, i és activa per via oral. La molècula va ser descoberta per Richter , desenvolupada conjuntament per Allergan i Richter per al tractament de l'esquizofrènia i la mania bipolar, i autoritzada per la FDA per a ambdues indicacions en l'any 2015. En l'actualitat, Allergan i Richter duen a terme els programes de desenvolupament clínic de cariprazina a EUA . per a la depressió bipolar (DB) i com a tractament complementari per al trastorn depressiu major (TDM). Així mateix, Mitsubishi-TanabePharmaCorporation (MTPC) està desenvolupant cariprazina per al tractament de l'esquizofrènia en Japó i altres països asiàtics.

Darrera modificació el Dimecres, 30 Agost 2017 13:43
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre