Oficial ®
Divendres, 01 Setembre 2017 17:36

Un nou descobriment mèdic constata que el parkinson tindrà curació

Escrit per

Un fàrmac àmpliament utilitzat per al tractament de l' asma , el popular salbutamol (o Ventolin), pot obrir la via a prevenir el parkinson i a millorar la seva tractament , segons una investigació liderada per la Escola de Medicina de Harvard (EUA) que es presenta aquesta setmana a la revista Science . Els autors del treball han demostrat que el fàrmac contraresta una proteïna anomenada alfa-sinucleïna, que està considerada com la principal sospitosa de causar i fer progressar la malaltia.

En una altra investigació presentada aquesta setmana, científics de la Universitat de Kyoto (Japó) han obtingut neurones a partir de cèl·lules mare en laboratori i les han implantat amb èxit en el cervell de macacos Cangrejeros, una mena de primats del Sud-est Asiàtic. Segons els resultats publicats a Nature, el tractament ha alleujat símptomes de la malaltia i no ha causat cap efecte secundari significatiu en els dos anys posteriors a la intervenció. En aquest cas, s'ha restaurat un neurotransmissor anomenat dopamina, el dèficit causa els símptomes més característics del parkinson, com moviments involuntaris.

Les dues investigacions sentin les bases per assajar els tractaments en pacients. "Esperem poder iniciar un assaig clínic a la fi del 2018", declara per correu electrònic juny Takahashi, director de la investigació basada en cèl·lules mare.

També Clemens Scherzer, director de la investigació basada en fàrmacs, declara que "estem treballant de cara a realitzar assajos clínics", encara que sense precisar quan s'iniciaran.

"Són investigacions complementàries que se centren en les dues molècules principals involucrades en la malaltia", destaca Maria Josep Martí, coordinadora de la unitat de parkinson de l'hospital Clínic de Barcelona. 

Darrera modificació el Divendres, 01 Setembre 2017 17:46
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre