Oficial ®
Diumenge, 12 Novembre 2017 11:11

2018: un any nou d'optimisme

Escrit per

Estem acabant l'any 2017, un any marcat per certa tensió i inestabilitat política, social, econòmica, laboral i religiosa. Aquest any nou que es presenta crec que serà l'inici d'una nova i fructífera etapa en tots els aspectes que he citat. El 2018 és un nou any on podem assolir noves metes i propòsits tant en l'àmbit personal com col·lectiu si ens ho proposem i ens hi impliquem des de el primer dia.

Primerament crec que políticament veurem l'inici d'una nova etapa amb mecanismes per aconseguir que no hi hagi cap cas de corrupció, i on el ciutadà tindrà molt més protagonisme a l'hora d'elaborar noves polítiques i projectes de ciutat o de país. També serà l'any de la primera modificació de la Constitució creada el 1978, que coincidirà amb l'elaboració o aprovació d'un nou estatut per Catalunya. També veurem com noves forces polítiques entraran al Parlament de Catalunya.

Socialment és previsible que la gent s'impliqui molt més en els temes que ens preocupen i vulguin formar part d'un món millor, sense desigualtats ni discriminacions,  i per aquest motiu caldrà que es faci més activisme social i cultural, que permetrà una gran transformació cívica i ètica si ens organitzem de forma correcta. Serà també un any important per la reforma horària, una iniciativa ciutadana que impulsa canvis horaris perquè puguem gaudir de més llibertat en la gestió del nostre temps impulsant hàbits horaris cívics, potenciant la igualtat entre les persones, les nostres capacitats de bona relació i, sobretot, la nostra salut i benestar.

Pel que fa a l’aspecte social, els mitjans de comunicació, xarxes socials i altres mitjans de difusió es faran ressò de tots temes socials "ignorats" fins al moment. Veurem també com les xarxes socials apostaran per nous mètodes perquè la gent torni a relacionar-se presencialment (al carrer, cinema, teatre, sales d'oci...)

En l’economia podrem observar un nou paradigma, on el petit comerç de proximitat anirà desapareixent de forma molt accentuada i el creixement de les grans empreses i multinacionals es farà notar per tots els territoris. És probable doncs, que a poblacions com Balaguer s'obrin nous supermercats i empreses mitjanes i grans dedicades als sectors més avançats (sobretot sector terciari i els nous sectors), que crearan molts llocs de treball als països desenvolupats. Pel que fa als diners, és possible que l'economia es vagi recuperant lleugerament i tothom disposi d'uns ingressos mínims com també s'apostarà molt més pels bitcoins, els diners del futur.

Pel que fa als temes laborals és previsible que es comenci a apostar per jornades d'un màxim de 5 hores diàries i on els treballadors podran conciliar més bé la vida laboral amb la familiar. Les empreses i multinacionals seguiran apostant per la inclusió laboral de persones amb risc d'exclusió o que tenen alguna discapacitat.

En l'àmbit religiós podrem veure com l'església catòlica es modernitzarà i apostarà per la gent jove, com hanaconseguit satisfactòriament altres religions del món.

Per aconseguir tot això que plantejo només cal la nostra implicació diària amb petites accions i gests. La filantropia no consisteix només en donar grans fortunes o donatius als més necessitats o dedicar tot el dia a ajudar als demés. La filantropia està a l'abast de tots, i  cadascú,  amb el seu granet de sorra en petits detalls amb els demés podem fer grans transformacions. 

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre