Oficial ®
Dimarts, 06 Novembre 2018 20:20

Desenvolupen la senyal definitiva per trobar civilitzacions intel·ligents en la nostra galàxia Destacats

Escrit per

Fins ara parlar de vida extraterrestre o intel·ligent semblava una idea de bojos. Però ara ja no ho és perquè la NASA, diferents institucions i governs de gran prestigi a nivell mundial, entre ells la MIT estan ultimant projectes innovadors i capdavanters per a que algun dia tots la humanitat pugui contactar amb altres civilitzacions semblants a la que tenim aquí a la terra. Aquesta investigació segueix en vigor i el dia menys esperat podria haver una notícia optimista que generaria molt debat.

Si realment hi ha alguna civilització intel·ligent en la nostra galàxia, els serà molt difícil no veure el senyal que acaba de proposar un equip de científics de l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT).

En un article recent publicat a Astrophysical Journal , James Clark i Kerri Cahoy afirmen, en efecte, que amb la tecnologia làser d'avui en dia seria perfectament possible fabricar una balisa lluminosa prou potent com per cridar l'atenció a una distància de fins 20.000 anys llum . En altres paraules, seria l'equivalent galàctic a «tenir encesa la llum del porxo».

En l'article, que apareix sota la forma d'un estudi de viabilitat, Clark i Cahoy suggereixen que si un làser d'entre 1 i 2 megawatts de potència s'enfocara a través d'un telescopi d'entre 30 i 45 metres i es dirigís a l'espai, la combinació produiria un feix de radiació infraroja prou fort com per destacar fins i tot per sobre del Sol .

Un senyal així podria ser fàcilment detectada per eventuals astrònoms alienígenes que estiguessin observant el nostre sector de la galàxia, especialment si ho fessin des de sistemes solars propers , com el de Propera Centauri, a només 4,3 anys llum de distància, o el de TRAPPIST- 1, a 40 anys llum de la Terra i que alberga set exoplanetes, tres d'ells potencialment habitables.

Segons els investigadors, el senyal cridaria poderosament l'atenció de qualsevol observador extern. I si algú contestés es podria, a més, utilitzar el mateix feix de llum làser per enviar breus missatges a força de polsos, alguna cosa similar al codi Morse.

 

Darrera modificació el Dimarts, 06 Novembre 2018 20:31
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre