Oficial ®
Dimarts, 01 Gener 2019 20:04

La nau espacial de la NASA arriba a la destinació més llunyana de la història Destacats

Escrit per

La nau espacial New Horizons de la NASA va volar Ultima Thule a les primeres hores del Cap d'Any, i va començar l'era de l'exploració des de l'enigmàtic cinturó de Kuiper, una regió d'objectes primordials que tenien claus per entendre els orígens del sistema solar.

"Felicitacions a l'equip New Horizons de la NASA, al Laboratori de Física Aplicada de Johns Hopkins i al Southwest Research Institute per tornar a fer la història. A més de ser el primer a explorar Plutó, avui New Horizons va volar l'objecte més llunyà que alguna vegada va visitar una nau espacial i es va convertir el primer a explorar directament un objecte que conté restes del naixement del nostre sistema solar ", va dir l'administrador de la NASA, Jim Bridenstine. "Això és el que fa referència el lideratge en l'exploració espacial".

Els senyals que confirmen que la nau és sana i havia omplert els seus registradors digitals amb dades científiques sobre Ultima Thule va arribar al centre d'operacions de missió al Laboratori de Física Aplicada de Johns Hopkins (APL) avui a les 10:29 a.m. EST, gairebé exactament 10 hores després de les properes de New Horizons aproximació a l'objecte.

A l'esquerra hi ha un compost de dues imatges preses per l'algoritme de reconeixement de llarg recorregut d'alta resolució (LORRI) de New Horizons, que proporciona la millor indicació de la grandària i la forma de Ultima Thule fins ara. Les mesures preliminars d'aquest objecte del cinturó de Kuiper suggereixen que és aproximadament 20 milles de llarg per 10 milles d'ample (32 quilòmetres per 16 quilòmetres). La impressió d'un artista a la dreta il·lustra una possible aparició d'Ultima Thule, basada en la imatge real a l'esquerra. La direcció de l'eix de gir d'Ultima està indicada per les fletxes. 
 

"New Horizons es va realitzar tal com estava previst avui, realitzant l'exploració més llunyana de qualsevol món de la història - 4 mil milions de milles del Sol", va dir el Investigador Principal Alan Stern, del Southwest Research Institute de Boulder, Colorado. "Les dades que tenim es veuen fantàstiques i ja estem aprenent sobre Ultima des de prop. A partir d'aquí, les dades s'aconsegueixen millor i millor".

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre