SEGUIU-NOS

Actualitzat 7:32 PM CEST, May 16, 2018

El PSC vol més consens al aprovar noves lleis

El portaveu adjunt del Grup Socialista, Ferran Pedret, ha afirmat avui que els socialistes “no érem partidaris d’una reforma del reglament del Parlament en les circumstàncies que s’ha produït, sense consens, i sobretot en la forma que s’ha debatut”. “Ens vam oposar a la constitució d’una ponència conjunta per la reforma exprés del Reglament i cap dels grups de l’oposició va participar-hi. En menys de 15 minuts van acordar el contingut d’aquesta reforma. I volem recordar que teníem una reforma del reglament relativament recent que es va produir amb un notable grau de consens i si l’havíem de revisar-lo havíem de tenir un consens similar”, ha afegit.

“Per què aquesta sobtada fal·lera per fer una reforma del reglament? Els portaveus tant del govern com dels grups parlamentaris han estat anunciant quin era el seu objectiu: està enfocada a permetre una tramitació exprés de les lleis de desconnexió, amb el mínim debat possible, i manllevant les garanties als grups i el nostre dret a esmena. És un abús i un atropellament dels drets dels diputats, No es poden aprovar lleis de desconnexió amb la reforma del reglament que proposen Junts pel Sí i la CUP”, ha dit.

En aquest sentit, Ferran Pedret ha recordat el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, “que diu que aquesta reforma no serveix en absolut per a allò que vostès l’han dissenyat. Només des d’un incomprensible acte de fe es pot dir que el Consell de Garanties els ha donat la raó”.

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat