SEGUIU-NOS

Actualitzat 8:10 PM CEST, Aug 5, 2018

ERC guanyaria el 21D segons un sondeig encarregat per La Vanguardia

Segons un sondeig d'GAD3 per La Vanguardia , realitzat entre els dies 30 d'octubre i 3 de novembre explica un escenari de participació rècord (per sobre del 80 %) i en el qual la suma d'escons de Esquerra, el PDECat i la CUP podria quedar-se en 66 diputats. És a dir, per sota de la majoria absoluta , 68 escons.

Els comicis tindrien un clar guanyador, Esquerra, amb més del 29% de les paperetes, i seguit de Ciutadans, que podria superar el 21%. Aquestes estimacions de vot suposarien uns 45 diputats per a ERC i fins a 28 per a Cs. El tercer lloc seria per al PSC , que incrementaria el seu vot en gairebé dos punts i podria obtenir fins a 20 escons (quatre més que el 2015). La quarta posició l'ocuparia el PDECat , que obtindria poc més del 10% dels sufragis i entre 14 i 15 diputats.

Segons La Vanguardia gairebé el 60% dels consultats, a les actuacions judicials contra el president Puigdemont i el seu govern, que s'ha accentuat després dels empresonaments. També més del 56% dels catalans desaprova l'aplicació del 155, encara que gairebé un 60% dóna suport a la convocatòria d'eleccions anticipades.

Més informació:

http://www.lavanguardia.com/politica/20171104/432605827398/erc-ganaria-21d-sin-asegurar-mayoria-absoluta-independentista.html

Darrera modificació el K2_DisPMCETE_Novembre+0100RNovPMCET_0C1
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat