SEGUIU-NOS

Actualitzat 7:32 PM CEST, May 16, 2018

Irene Rigau: “Votar el pròxim 1-O ens farà dignes de la responsabilitat que la història ens ha brindat”

L’exconsellera d’Ensenyament i diputada del Partit Demòcrata al Parlament, Irene Rigau, ha defensat que “votar el pròxim 1-O ens farà dignes de la responsabilitat que la història ens ha brindat”. Rigau ha fet aquestes declaracions a la Universitat Catalana d’Estiu que se celebra aquests dies a Prada.

La diputada ha assegurat que el pròxim 1-O “hem de vetllar perquè el vot favorable al ‘Sí’ no s’empetiteixi com volen alguns”. En aquest sentit, Rigau ha encoratjat a sortir a votar “contents i decidits” i sobretot “mantenir l’optimisme que es reflectia el 9-N” perquè d’aquí a l’1-O “tot ens anirà en contra”. És per això que Rigau ha dit que malgrat que “ens vulguin empetitir”, Europa necessita una Catalunya forta i “això només ho aconseguirem si anem tots a votar”.

D’altra banda, Rigau ha defensat que els partidaris del ‘Sí’ s’han de sentir apel·lats l’1-O: “ens toca fer possible que Catalunya esdevingui un estat independent” perquè “som la generació que ha picat pedra, que ha defensat la llengua i que ha fet possible la convivència” en aquest país aquests darrers anys.

“Catalunya viu des de fa temps amb dignitat”, ha reblat la diputada, i ha afegit que aquesta dignitat ens l’ha donada la capacitat de les persones i pobles de “fer front als moments crítics i transcendentals i la superació de les dificultats”. “Ho hem demostrat salvant la nostra llengua” ha conclòs.

Partits i societat civil de la mà

Rigau ha participat en l’acte ‘Política i societat civil en camí cap a la llibertat’, on ha lloat la capacitat dels partits i societat civil d’anar de la mà. Rigau ho atribueix a què comparteixen “un imaginari social i l’aspiració de llibertat de Catalunya”.

L’exconsellera i diputada ha afirmat que la societat civil “ha ajudat a fer que la llibertat del poble no es quedés frenada per interessos dels partits”, un fet important, ja que “era una temptació que portaria a la ruïna aquest anhel de llibertat”.

“Ens heu ajudat a silenciar les mesquineses”, ha afegit i ha reblat que aquest fet posa en relleu que “defensem una democràcia entesa en què el poble ha de tenir l’última paraula”.

Darrera modificació el K2_DiuPMCESTE_Agost+0200RAgoPMCEST_0C1
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat