SEGUIU-NOS

Actualitzat 7:32 PM CEST, May 16, 2018

Carles Puidemont fa una crida a l'optimisme per dir sí al millor país

El 129è president de la Generalitat i president del Partit Demòcrata, Artur Mas; el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, el conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, i diversos consellers i alcaldes del partit protagonitzen el seu primer vídeo camí de l’1-O, que anima (amb un somriure) a la participació, reivindicant valors com la generositat, la resistència o el sentiment de país.

“Per dir sí al millor país ens cal gent, molta gent”. Una apel·lació directa a la ciutadania, que ha d’omplir les urnes i que ha desbordat els carrers de democràcia, amb civisme, esperit democràtic i amb un somriure. I és que, enmig de la crispació que ens volen imposar i dels atacs d’altres, el Partit Demòcrata (PDeCAT) aposta en el seu primer vídeo pel bon to, la calma i la serenor, fins i tot posant-hi un punt de bon humor, marca de la casa de la immensa majoria de la ciutadania catalana.

El primer anunci, en el qual intervenen el 129è president de la Generalitat i president del Partit Demòcrata, Artur Mas; el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; la coordinadora general, Marta Pascal, el coordinador organitzatiu, David Bonvehí,  el conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, i diversos alcaldes, posa en valor en to distès i optimista actituds que estan arrelades a la societat catalana i que ajudaran a impulsar la partició i el “sí” el proper 1 d’octubre.

Resistència. La peça s’inicia amb la intervenció del president Artur fent  un pas al costat, com la gent que fa els que calgui per fer avançar la resta.

Generositat. El president Carles Puigdemont pren el relleu “compartint protagonisme sempre que calgui al servei del país”.

Complexitat i diversitat com a riquesa. El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, apareix a continuació amb una defensa de “la diversitat de colors que ens fa millors” davant la dicotomia entre el blanc i el negre.

Superació. David Bonvehí, coordinador d’organització del Partit Demòcrata, fa servir un mòbil (en al·lusió a la crisi política que va viure arran d’un enregistrament de paraules seves amb un mòbil) per mostrar com hi ha molta gent que “dels pitjors moments n’extreu el millor, per seguir creixent”.

Arrelament. També protagonitzen aquest primer vídeo, alcaldes que comparteixen el moment i el compromís de molts conciutadans seus, empoderant-los. Els alcaldes que hi surten són Mercè Conesa (Sant Cugat), Montserrat Candini (Calella), Lluís Guinó (Besalú), Marc Castells (Igualada) i Marc Solsona (Mollerussa).

Tanca la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, que anima a “pencar molt” i pronostica que encara “ho haurem de fer més” en els propers temps, reforçant la idea de construir un nou país. Al costat de Pascal apareixen també alguns del membres de la direcció del partit com la vicepresidenta del Partit Demòcrata, Neus Munté, Xavier Fonollosa, Vanessa Farré, David Saldoni i el líder de la JNC, Sergi Mique

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat