SEGUIU-NOS

Actualitzat 7:32 PM CEST, May 16, 2018

Santi Vila: “les institucions espanyoles estan segrestades avui per famílies hereves del franquisme"

El conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha qualificat d’“impropi d’una democràcia i un estat de dret” les decisions preses en els últims dies per l’Estat espanyol amb l’objectiu d’evitar la celebració del referèndum del proper 1 d’octubre. L’ordre de la Fiscalia perquè el Ministeri de l’Interior assumeixi el comandament policial dels Mossos d’Esquadra és, segons Vila, un “exemple de mesura que només es pren en països on no hi ha democràcia”, i que, a la pràctica, significa l’aplicació “encoberta” de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

Santi Vila ha fet aquestes declaracions durant l’acte de campanya celebrat a Figueres davant d’unes 300 persones, que han omplert la plaça del Gra i en el qual també hi han intervingut el vicepresident del Parlament i alcalde de Besalú, Lluís Guinó, i l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip.

El conseller d’Empresa s’ha adreçat als assistents recordant que actualment “vivim una de les pàgines més importants de la història del país i un moment extraordinari” i, en aquest sentit, ha assenyalat que és conscient que “en els propers dies ens poden detenir o posar-nos a la presó, i estic disposat a assumir-ho perquè ens hi juguem la dignitat personal i col·lectiva”.

Vila ha criticat l’actuació “predemocràtica” del govern espanyol i ha lamentat que “les institucions espanyoles estan segrestades avui per famílies hereves del franquisme, però que van de democràtiques”.

Per la seva banda, Lluïs Guinó ha manifestat que la resposta judicial i policial del govern espanyol és “un atac a la democràcia amb el suport, directa o indirecta, dels grups de l’oposició” i, sobre la intervenció als Mossos d’Esquadra, ha assegurat que “són la policia del país i mereixen respecte”.

Finalment, Marta Felip, ha reafirmat el seu compromís perquè el proper 1 d’octubre obrin les seves portes tots els col·legis electorals de Figueres “per poder exercir el dret democràtic de votar, com passa a tots els països normals”.

Darrera modificació el K2_DisPMCESTE_Setembre+0200RSetPMCEST_0C1
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat