DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dimarts, 25 Octubre 2016 10:00

El PSC vol que l'Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça sigui exemplar

Escrit per

El Grup Parlamentari Socialista insta la Generalitat a suspendre el projecte a l’Ajuntament Vell del Pont de Suert i estudiï una ubicació alternativa
El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha explicat avui que “donem suport al col·lectiu que defensa un Arxiu Comarcal digne per l’Alta Ribagorça, pel que demanem un edifici que reuneixi les condicions necessàries per aquest equipament”. Per això, ha dit, “el grup parlamentari socialista hem registrat una Proposta que garanteixi la suspensió del projecte de rehabilitació de l’Ajuntament Vell de Pont de Suert i s’estudiï una ubicació alternativa per crear un Arxiu Comarcal funcional i atractiu on dipositar amb garantia el patrimoni documental de la comarca”.
Ordeig ha recordat que “fa vuit anys es va redactar un primer projecte però la situació econòmica del país no ha permès enllestir-lo fins l’any passat, assignant-hi una nova parcel·la”. “Un projecte que l’Ajuntament de Pont de Suert i el Departament de Cultura van desestimar, decidint ubicar l’Arxiu a l’Ajuntament Vell del municipi; tot plegat sense consultar-ho ni al Consell Comarcal ni la resta d’ajuntaments de la comarca”. A més, ha dit, “els estudis fets pel mateix Departament de Cultura i el mateix coordinador general d’Arxius, Enric Cobo, han conclòs que el projecte de rehabilitació de l’Ajuntament Vell és inviable”; I és que les necessitats arxivístiques de la comarca requereixen d’un espai quasi tres vegades superior al de l’antic consistori.
En la mateixa línia, el Primer Secretari del PSC a Pont de Suert, Miquel Solanes, ha explicat que “en una reunió celebrada la setmana passada al Consell Comarcal, i desprès de la oposició del grup d'experts format per historiadors, arquitectes i professionals de la cultura, de la agrupació local del PSC i del grup municipal de Compromís-PM així com polítics i experts independents, a proposta del Sr. Josep Borrell, delegat de Cultura,  vam consensuar establir en poques setmanes una nova reunió on cada part aportaria els seus tècnics i es convidaria altres experts intermediaris  i independents que aportessin també la seva opinió”. Solanes ha afirmat que “si el projecte actual d’ubicar l’Arxiu Comarcal a l’Ajuntament Vell de Pont de Suert ja apunta que requerirà d’un altre edifici per manca de capacitat i les conclusions indiquen problemes d’estructura,
seguretat i accessibilitat, és preferible esperar un temps i aprovar un projecte en un edifici idoni” i ha conclòs que “després de tants anys d’esperar per disposar d’un Arxiu Comarcal a l’Alta Ribagorça, no ens podem precipitar i fer-lo malament d’entrada; si cal esperar un any més, esperarem, però reclamem al Govern que el futur Arxiu es faci amb totes les garanties pel patrimoni de la comarca i atractiu pels usuaris”.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER