Oficial ®
Dimecres, 18 Gener 2017 16:36

L'equip de Toni Postius a la Paeria vol revitalitzar el Mercat de Ronda-Fleming

Escrit per

El President del Partit Demòcrata i Unió, Toni Postius, insta l’equip de govern de l’Ajuntament de Lleida a posar fil a l’agulla per tirar endavant el pla de revitalització del Mercat de Ronda-Fleming aprovat al ple del passat octubre.

En aquest sentit, el grup municipal de Postius va impulsar una moció per revitalitzar el Mercat de Ronda-Fleming per fer-lo un equipament encara més actiu i dinàmic. La proposta aprovada instava l’Ajuntament de Lleida a iniciar amb caràcter immediat un estudi d’anàlisi per conèixer els defectes d’estructura i dissenyar, en conseqüència, un pla de xoc per arreglar-lo. En concret, ateses les reclamacions dels paradistes en relació als defectes d’estructura existents, se sol·licita una millora del terra de l’espai, de la il·luminació de les parades i l’arranjament de la canalització de l’aigua per evitar filtracions i humitats a sostre i parets.

També es plantejava, d’acord amb els paradistes, un operador amb una filosofia propera i de ciutat que complementi la dinamització del mercat compatible amb les parades existents.

Així mateix, també es demanava revisar d’ofici la freqüència i l’horari de recollida dels contenidors de la brossa per minimitzar les molèsties a veïns i comerciants de la zona i, d’altra banda, revisar els cànons que paguen els paradistes del mercat d’acord amb la seva utilització.

Postius, que ha visitat els paradistes del Mercat de Ronda-Fleming per recollir les seves inquietuds, ha lamentat que “transcorreguts 3 mesos seguim sense que l’equip de govern hagi fet res encara per donar una empenta tan necessària a aquest equipament”. Al seu entendre, “aquest incompliment de l’equip de govern va en detriment dels paradistes, de la ciutat i del barri perquè el mercat té el potencial per esdevenir motor de dinamització de la zona i per acollir operadors que estarien disposats a instal·lar-s’hi, com així ens consta”.

Davant aquest nou incompliment, Postius insta al govern socialista a “endegar al més aviat possible aquest procés de revitalització del Mercat de Ronda-Fleming perquè el 2017 sigui l’any en què aquest equipament estigui condicionat i recobri l’esplendor de fa uns anys”.

Així, ha recordat que cada vegada són més les ciutats que aboquen esforços per adequar i actualitzar els mercats urbans i poder oferir d’aquesta manera un model de consum de proximitat i integrat a l’entorn. Per aquest motiu, “apostem per donar una empenta al Mercat de Ronda -Fleming perquè compta amb uns paradistes actius i emprenedors, que tenen una clientela consolidada que podria incrementar-se si l’espai tingués unes millors instal·lacions”, apunta Postius, subratllant que “s’ha d’aprofitar la vitalitat comercial i de restauració del barri on està ubicat”.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre