Oficial ®
Dimecres, 01 Març 2017 08:06

Tardà: ‘Convocarem el referèndum, obrirem els col·legis electorals i la ciutadania de Catalunya decidirà el seu futur’

Escrit per
Els diputats al Congrés, Joan Tardà Xavier Eritja i la diputada al Parlament de Catalunya, Montserrat Fornells, han presidit, avui, la comitiva de càrrecs electes i orgànics d’Esquerra Republicana de Catalunya que han assistit a les tres activitats que clouen les activitats del carnaval a la comarca de la Noguera: els Ranxos de Ponts i de Gualter i la Matança del Porc d’Artesa de Segre. La visita ha començat a Ponts, on acompanyats per l’alcalde de la localitat, Francesc Garcia, han conversat amb diversos vilatans i paradistes i posteriarment han participat en la tradicional remenada i el tastet del “ranxo”.
 
Tardà, que ja havia estat present en aquesta festivitat fa tres anys, s’ha mostrat gratament sorprès i ha qualificat la mateixa de ‘molt participades i molt sentides’ i ha destacat la necessitat de mantenir celebracions amb una gran col·laboració popular perquè, segons, ha manifestat, ‘molts cops des de fora de Catalunya se sorprenen de que els catalans siguem capaços de fer tot el que estem fent que  només s’explica per la fermesa de la societat civil, és a dir la capacitat que tenim encara avui en dia d’auto-organitzar-nos i tenir una xarxa d’entitats i de ciutadans que estan molt implicats en lavida de les comunitats ja sigui en poblacions petites com en ciutats grans’. Alhora que s’ha mostrat ferm a l’afirmar que ‘aquí rau la nostra fortalesa i, justament per això, els catalans, malgrat ser una nació petita i oprimit, som avui, probablement, l’única nació d’aquesta mena que tenim tots els números per a sortir-nos-en i assolir la plenitud nacional; és a dir, la independència’
 
El diputat republicà a Corts Generals també s’ha mostrat convençut que, malgrat totes les traves i la decisió de l’estat espanyol d’optar per la repressió judicial, en lloc de la negociació, davant de les aspiracions majoritàries de la societat catalana de que ‘el president Puigdemont i el vicepresident no s’arronsaran, convocarem el referèndum, obrirem els col·legis electorals i la ciutadania de Catalunya decidirà el seu futur. Si decideixen independència proclamarem la República Catalana i si, com asseguren alguns, no hi ha majoria per fer-ho, també cridarem: Visca la Democràcia’‘Per que val el mateix el vot d’un català que votarà Sí , com el d’un català que votarà No, perquè tots dos són compatriotes de la mateixa terra’, ha reblat.
 
La comitiva s’ha desplaçat, seguidament, al dinar popular de la veïna localitat de Gualter i també a Artesa de Segre on ha assistit a la tradicional recepció d’autoritats que se celebra a l’Ajuntament, en el decurs la qual l'alcalde i s’han desplaçat, finalment, a la degustació de la matança del porc amb la qual aquesta localitat acomiada el dimarts de Carnaval.
 
Finalment i abans de tancar la seva estada a les comarques ponentines, Joan Tardà, ha visitat la localitat de Guissona on a les vuit del vespre, ha pronunciat una xerrada a la sala d’actes de l’Ajuntament que ha comptat amb una molt bona acollida per part de la població d’aquesta localitat de la Segarra. Aquest acte s’inclou dins el procés participatiu La República que farem, que està duent a terme Esquerra Republicana de Catalunya arreu del país.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre