Oficial ®
Dijous, 04 abril 2019 19:26

El PSC demana a Torra que convoqui eleccions i s'ocupi dels problemes socials dels més vulnerables Destacats

Escrit per

Eva Granados afirma que “si vostès no governen, si no volen resoldre els problemes dels seus conciutadans, si han decidit no portar els pressupostos, per a què estan al Govern?”

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui una moció socialista que reclama al president Torra, davant la seva inoperància, que se sotmeti a una moció de confiança o que convoqui eleccions. La portaveu del Grup Socialistes-Units per Avançar, Eva Granados, ha dit que al Govern “com poden reptar a l’oposició a que li fem una moció de censura? Si vostès no governen, si no volen resoldre els problemes dels seus conciutadans, si han decidit no portar els pressupostos, digui’ns, per a què estan al Govern?”. “No Senyor President i senyor vicepresident, que la situació a les nostres escoles, al serveis socials d’atenció a la infància estigui així és la seva responsabilitat. I si no saben, no volen o no poden arreglar-ho, convoqui eleccions i que la ciutadania decideixi qui ha els ha de governar. Fonamentalment, un govern ha de ser útil. Útil per a les persones, especialment per a les més vulnerables. I amb vostès estem perdent, cada dia que passa una mica més”, ha afegit.

 

Durant la seva intervenció , Eva Granados ha assenyalat que “porten tant temps parlant en clau simbòlica que han oblidat una evidència: Catalunya és real, són la seva gent i les seves emergències, i vostès viuen completament allunyats de la seva realitat. La política ha de servir per transformar la realitat, i vostès només fan que enquistar-la. Vostès que parlen tant de la legitimitat democràtica, de deixar votar a la gent, demostren una sorprenent falta de voluntat per cedir-los la paraula quan es comprova una vegada i un altra que no tenen la majoria entre els representant de la ciutadania que estem aquí representats. Perquè justament el vot és el que ens permet saber si la ciutadania aprova la gestió d’un govern. O potser és que tenen por que les urnes els suspenguin?”.

 

“Si tan convençuts estan que estan capacitat per liderar aquest país, si realment es pensen que la seva inacció no és nociva, portin una moció de confiança a aquest Parlament. I si volen mirar la ciutadania de cara, convoquin eleccions. Catalunya no pot perdre més oportunitats per la seva inoperància. Portem massa temps de discursos i proclames, de simbolismes i partidismes. El nostre país es mereix un Govern que governi, que no es limiti a culpar els altres i a deixar passar el temps esperant jugades mestres.  Coneixen les prioritats: no afrontar-les és una irresponsabilitat que no els fa mereixedors dels càrrecs que ostenten”, ha explicat.

 

Eva Granados ha recordat que “hi ha altres governs autonòmics que estan sent capaços de rebaixar llistes d’espera, d’intervenir amb la inspecció amb molt d’èxit per atacar l’explotació laboral,  de rebaixar les taxes universitàries i d’aprovar lleis que milloren els drets socials de la ciutadania”. “D’això estem parlant quan parlem d’inoperància del Govern, de desgovern. Perquè aquesta angoixa ens la podríem treure si el Govern governés. Si el Govern volgués posar-se amb el que realment és important: l’educació, que les escoles puguin atendre a tots els nens i totes les nenes. Hi ha acord, però no ho fan”, ha conclòs. 

 

Darrera modificació el Dijous, 04 abril 2019 19:31
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre