Oficial ®
Dimecres, 10 abril 2019 19:04

Alcalde Larrosa: “l'objectiu és crear riquesa, dinamitzar l'economia i crear llocs de treball”

Escrit per

El paer en cap Fèlix Larrosa ha presidit la presentació de l’Oficina Invest in Lleida que, impulsada des de GlobaLleida, treballarà per atreure inversions, activitats productives, sostenibles i que perdurin en el temps. “Inversió vol dir generació d’ocupació i creació de dinamisme econòmic”, ha assenyalat.

“Lleida és una ciutat extraordinàriament vital, amb una oferta d’allotjament adequada, amb capacitat de prestar serveis en l’àmbit de l’educació, de la cultura i amb oferta d’oci, comunicacions, metres quadrats, recursos, talents i universitat. És ideal per fer-hi inversions”, ha remarcat Larrosa. Però cal, ha afegit “una oficina comercial que canalitzi de forma continuada i en faci seguiment de totes les converses, ofertes, necessitats o anhels”.  

La creació de l’Oficina d’Atracció d’Inversions va ser una de les primeres propostes que va realitzar l’alcalde Larrosa en prendre possessió del càrrec. "L'objectiu final de tot això és ben clar: crear riquesa, dinamitzar la nostra economia i, sobretot, crear nous llocs de treball".

GlobaLleida, consorci de promoció econòmica participat per la Paeria, la Diputació de Lleida, la Universitat de Lleida i les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega, és l’òrgan que posa en marxa l’oficina Invest in Lleida i que gestionarà la seva tasca en plena connexió i compromís de treball conjunt amb les institucions del territori que l’impulsen.

Consolidar la capitalitat de Lleida

Larrosa ha subratllat: “entre tots hem de treballar en línia, precisament per generar i, sobretot, consolidar la capitalitat de Lleida respecte a un territori que va més enllà del terme municipal i de la província de Lleida. Estem parlant de la consolidació de la capitalitat de Lleida a escala regional i internacional”. 

L’alcalde ha destacat la posició estratègica de Lleida com a factor positiu per atreure inversions, ja que està situada entre els Corredors Mediterrani i de l’Ebre i compta amb una àrea d'influència de més de mig milió de persones. Les línies d’actuació d’aquesta oficina se centren a continuar treballant amb les entitats i associacions per  potenciar la inversió a la província. Alhora es pretén seguir treballant per la captació d’inversió de sectors consolidats al territori, com són l’agroalimentari, el turisme o el sector serveis i fer una aposta per a captar-ne de nous, que complementin els sectors tradicionals consolidats de Lleida.

Larrosa ha explicat que l'Oficina d'Atracció d'Inversions està pensada per potenciar les fortaleses de Lleida: el sector de l'alimentació i l'agroindústria; el turisme i l'educació i la formació (UdL). Però també per diversificar l'economia, amb l'aposta pel desembarcament d'empreses de sectors emergents. Neix per identificar els mercats claus que poden representar noves oportunitats de negoci i potenciar, així, l'exportació dels productes made in Lleida. L'Oficina ha de servir per donar un impuls extra a projectes de recerca i innovació que es tradueixen en nou coneixement per a les empreses. 

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre