Oficial ®
Dijous, 06 Juny 2019 19:29

Podemos i PSOE estan ultimant un paquet de mesures socials urgents i "optimistes" Destacats

Escrit per

Posada en marxa d'una Llei de Suficiència d'Ingressos d'un mínim de 600 euros incondicionals per a tots els espanyols, un màxim de 34 hores de jornada laboral per als treballadors i  pujar a 1.200 euros el SMI són les tres mesures més importants que haurà d'acordar Pedro Sánchez amb Pablo Iglesias si vol governar. En definitiva: que tindrem un govern optimista que pretén abolir tota mena d'injustícies socials abans d'arribar al 2020.

Pablo Iglesias ha aprofitat la seva visita a Zarzuela per explicar-li a Felip VI la proposta política que va presentar-li a Pedro Sánchez quan s'iniciïn les negociacions entre els dos partits. Es tracta de quatre eixos que pilotaran el full de ruta domicili, les exigències de partida:

1. Posada en marxa de programa d'inversions estratègiques per assegurar la creació d'ocupació i evitar la previsible desacceleració, que inclouen inversions "verds" per frenar el canvi climàtic i impulsar la trancisión Ecològica; inversions "morades" per avançar en la igualtat de gènere, reduir la bretxa salarial i elevar la taxa d'ocupació amb propostes com l'ampliació dels permisos de paternitat i maternitat a 24 setmanes o la cobertura per a l'educació infantil de 0 a 3 anys; i les inversions per impulsar el procés de canvi tècnic i de digitalització que garanteixi l'accés a la tecnologia de totes les persones.

2. Acabar amb la precarietat laboral amb mesures com la derogació de la Reforma Laboral de 2012 per crear un nou marc laboral que doni estabilitat; o la pujada de l' Salari Mínim Interprofessional fins a aconseguir el 60% del salari mitjà del país, tal com recomana la Carta Social Europea , de manera que al final de la propera legislatura arribi a 1.200.

3. Reduir la desigualtat econòmica i social, i afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar amb la Llei de Suficiència d'Ingressos , que garanteix una quantia per adult de 600 al mes; o la reducció de la jornada laboral ordinària a 34 hores setmanals.

4. Justícia fiscal per a una reforma tributària progressiva, que proposa un impost a la banca amb un recàrrec del 10% en el Impost de Societats , reducció de l'IVA a productes de primera necessitat o un nou impost a les grans fortunes.

Darrera modificació el Dijous, 06 Juny 2019 19:42
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre