Oficial ®
Divendres, 05 Juliol 2019 19:03

Farrés (PSC) adverteix que "Sabadell no es governa per una pancarta" i diu que no entrarà en debats "sobreexplotats" Destacats

Escrit per
Foto:Norma Vidal Foto:Norma Vidal

L'alcaldessa reitera que el seu govern "no és independentista" però afirma que no ha retirat el símbol perquè "no és una prioritat"

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés (PSC), segueix sense concretar quan retirarà la pancarta que exigeix l'alliberament dels presos polítics de l'Ajuntament. En una entrevista amb l'ACN, la socialista ha remarcat que "Sabadell no es governa per una pancarta" i ha advertit que va presentar-se a les eleccions per parlar de la ciutat i no per entrar en debats que "ja tenen altres fòrums" que estan "sobreexplotats". Així, ha reiterat que despenjar aquest símbol "no és una prioritat" pel govern municipal, que està integrat per deu regidors del PSC i la representant de Podem al consistori, però ha advertit que l'executiu actual "no és independentista" i que actuarà "en conseqüència".

Tot i que han passat gairebé tres setmanes des de que la socialista Marta Farrés va assumir l'alcaldia de Sabadell, la pancarta que exigeix l'alliberament dels presos polítics segueix penjada a la façana de Ajuntament de la capital vallesana. Farrés admet que el seu executiu no és "independentista" i assenyala que actuarà "en conseqüència" perquè "els espais han de ser per tota la ciutadania".

"Ja vaig dir que aquesta no és una prioritat pel govern", ha apuntat la batlle en una entrevista amb l'ACN en què ha remarcat que amb el temps "s'aniran prenent les decisions corresponents".

Farrés assegura que no va presentar-se a les eleccions per entrar a valorar debats "que ja tenen altres fòrums" que estan "sobreexplotats". Així, remarca que la seva principal preocupació és "la ciutat, que els carrers estiguin nets, i que hi hagi els equipaments necessaris".

Pel que fa a l'opció de mantenir la pancarta com s'ha decidit en el municipi veí de Sant Cugat, on ERC governa en coalició amb el PSC i la CUP, Farrés ha matisat que en el cas de Sabadell la situació és diferent. "Aquí no hi ha un acord del ple ni de la Junta de Portaveus", ha assegurat l'alcaldessa que ha explicat que va ser l'anterior executiu el que va prendre la determinació de col·locar-la. 

Preguntada sobre la possibilitat de fer com l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon (PSC) i anar a visitar algun dels líders polítics empresonats, especialment la sabadellenca Carme Forcadell, Farrés afirma que no s'ho ha plantejat però apunta que tampoc ho descarta del tot. "No dono un sí rotund ni un no rotund", ha assegurat la batlle. "Si en algun moment criem que pot ser bo per la ciutat ho faré", afirma Farrés que adverteix que no farà "un gest perquè sí".

Per altra banda, ha lamentat la protesta ciutadana que es va dur a terme a l'exterior del consistori coincidint amb la celebració del ple d'investidura i que va obligar la batlle a sortir escortada de l'Ajuntament. "La gent té tot el dret a manifestar-se i cridar però hi ha una línia que no s'hauria hagut de traspassar que és la part d'increpació personal i gairebé física", ha criticat. Per aquest motiu ha considerat que cal ser "contundent" a l'hora de condemnar aquesta mena de comportaments. 

"Jo ja ho vaig fer i vaig dir que facilitaria els instruments de l'Ajuntament per les persones que havien patit agressions perquè poguessin cursar les corresponents demandes", ha explicat referint-se a la regidora i diputada de Cs al Parlament, Laura Vílchez, a qui segons l'agredida els manifestants van llançar un encenedor al cap. 

"El que trobo a faltar és la condemna de l'entitat que va convocar aquesta manifestació a través de les xarxes i també la d'alguns grups polítics", ha expressat. 

Darrera modificació el Divendres, 05 Juliol 2019 19:05
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre