Oficial ®
Dilluns, 27 Març 2017 11:50

Frederic Letamendi: " Encontats és un esdeveniment cultural molt important per la ciutat"

Escrit per

Que ens pots explicar de la il·lustració que has realitzat per al cartell d’aquesta segona edició de l’Encontats?

Evocant  l’ “Encontats” m’ha vingut a la memòria els orígens del conte infantil. L’avi que conta històries a la vora del foc als petits oients embadalits per la narració i per l’atmosfera de misteri i caliu que crea el foc. Després donaran pas als contes en forma de llibre ple d’il·lustracions meravelloses.

Com valora l’organització de l’Encontats de cara a la ciutat? És un esdeveniment cultural molt important per la ciutat per la difusió del conte infantil i juvenil adreçat als infants amb la participació de l’escola d’Art Ermengol, amb el concurs de dibuix “Balaguer el conte més gran del món” i altres actes rellevants. Aquest any és un any preferentment dedicat als il·lustradors, figura important en la creació del llibre. Així també tenim la Fira de Bolonya i el centenari del TBO. La il·lustració en el nostre petit país disposa d’un planter d’excel·lents creadors gràfics infantils i de grans noms de la il·lustració sobretot femenina. Em ve a la memòria Lola Anglada, Mercè Llimona, Roser Capdevila, Pilarín Bayés i Maria Pascual.

Com valora els grans canvis que la informàtica ha aportat a la il·lustració?

La informàtica ha portat a la il·lustració immediatesa, comoditat i precisió i una sèrie d’avantatges tècnics per una millor impressió, però amb una pèrdua de frescor del llapis, l’aquarel·la, o el Guasch, la plomil·la o el gravat tot sobre un bon suport de paper.

Què recomanaria als joves il·lustradors que tot just comencen la seva trajectòria professional?

Sobretot originalitat. Res de copiar i molt de dibuix de fons.

Per últim, que representa per Leta, ser el padrí de l’edició dels Encontats 2017?

És un honor i un plaer per tot el que aquesta edició de l’Encontats representa i per haver estat precedit per un “padrí” i amic tan important com és en Josep Vallverdú per la literatura infantil i juvenil a nivell mundial.

Llegir 5171 vegades
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre