Oficial ®
Dijous, 10 Gener 2019 19:51

Daniel Vosseler (BCN Com Tu): "Els polítics han oblidat el principi bàsic pel qual són polítics: servir al poble"

Escrit per

Daniel Vosseler Paillisse és director i fundador de Vosseler Advocats, un bufet d'advocats que va néixer el 1997 amb la intenció de crear un despatx dinàmic i actual. Vosseler és un advocat compromès amb la professió, amb els clients i amb la vida. És un riu d'energies positives i aquest cop vol donar una empenta a la ciutat de Barcelona.

A dia d'avui ha creat i està al capdavant de Barcelona Com Tu, una plataforma cívica amb clara orientació social, transversal i no ideològica inspirada per un marcat component no partidista i amb l’única vocació de promoure un nou model de gestió social i econòmica amb implicació en tots els àmbits de la ciutat. 

La seva aspiració no només és fer fora al govern d'Ada Colau, sinó ser la sorpresa electoral de les properes municipals i ser elegit alcalde de la capital. Per a que això pugui ser factible presentarà 8.000 avals per poder concórrer a les eleccions. No ho tindrà fàcil, però per sobre de tot és optimista i inconformista amb el sistema.

A que es dedica professionalment i perquè?

Sóc advocat des de fa 22 anys. Sempre he estat un inconformista i si vostè repassa la meva carrera com a advocat veurà que sempre he fet costat i donat suport a les minories, amb riscos d’exclusió molt alts.

Quan era jove quines inquietuds polítiques i socials tenia?

Sempre he tingut inquietuds polítiques i les he aplicat des de l’advocacia. He participat en la formació de vàries formacions i plataformes polítiques. Sempre m’he mogut entre el sector més activista i de barri.

Sr.Vosseler: primer que tot li he de dir que m’encanta l’idea que  vosté (i el seu equip) vulgui fer un govern a la finlandesa o a la canadenca!

Barcelona necessita sang nova, acabar amb aquesta política casposa i plena d’amiguismes… i amb les mentides de la Colau.

 

“No es pot canviar el sistema si ets part del mateix”

 

Que és Barcelona com tu i quina finalitat té?

Barcelona Com Tu neix com una Plataforma veïnal i té com a finalitat fer polítiques socials als barris. Després d’un any de sumar i sumar adeptes, la millor política social que podem fer és governar aquesta ciutat i recuperar-la. És molt urgent. Estem en decadència.

Us presentareu com a grup d’electors i no com a partit polític. Quina diferència hi ha?

Moltes!!!! No es pot canviar el sistema si ets part del mateix. Nosaltres renunciem a les subvencions, a aparèixer en televisió pública gratuïtament… renunciem al fet que ens ‘comprin’ amb els seus diners. Haurem de presentar 8.000 avals per poder concórrer a les eleccions… escollim el camí difícil per què volem canviar les coses des de l’inici.

Quina és la filosofia i principis fonamentals de la plataforma?

La Plataforma només demana 3 coses als seus membres; que segueixin un principi ètic a les seves vides personals i professionals, que estiguin dins de la legalitat i que la política sigui vocacional. Venim, fem la nostra feina i quan acabem marxem cada un a casa seva, a seguir amb les nostres vides. S’ha d’acabar això dels polítics enganxats a la cadira, amb sous vitalicis i xofers, i guardaespatlles i despatxos. Però que és això!! És intolerable!

 

"Estem rebent nous suports, nous ajuts i una gran quantitat de noves sol·licituds d’informació"

 

Quins membres conformen la plataforma i quin perfil tenen?

La plataforma ja és formada per més de 1.000 membres, tenim gent de tota classe i mena; carnissers, paletes, taxistes, arquitectes, metges, assistents socials, enginyers… Hi ha gent d’esquerres, de dretes, de centre… hem deixa’t fora tot allò que no té a veure amb els nostres barris i els ciutadans que hi viuen en ells. Barcelona i els Barcelonins. Res més.

 

Vosté ha dit que BCN Com Tu arrasarà les eleccions vinents. Creu que la plataforma assolirà la majoria absoluta?

Ara mateix no puc assegurar-li res. Cada setmana que passa rebem nous suports, nous ajuts i una gran quantitat de noves sol·licituds d’informació… és una autèntica rebel·lió de la ciutadania. La gent està farta.

Creu que els polítics d’avui dia són sectaris?

Crec que els polítics han oblidat el principi bàsic pel qual són polítics: Servir al poble.I en canvi han vingut a servir-se. És vergonyós.Els polítics d’avui només es preocupen de mantenir la cadira, peti quipeti, s’han tornat avars i egoistes i ens veuen a nosaltres, els que els votem, com a simple mitjà per perpetuar-se en el poder. O diem Prou nosaltres, o ells continuaran així eternament. És ridícul

Com pot asegurar que BCN Com Tu no actuarà de forma sectaria?

Doncs perquè no ho som. Tenim en compte l’opinió de les nostres bases, fem partícips a tota la plataforma de les Comissions, Grups de Treballs, Districtes… que la ciutat estigui neta o sigui segura… Això és de dretes o d’esquerres? Prou sectarismes doncs no ens porten a cap lloc. La prova està en què jo no vull parlar de la meva ideologia perquè no aporta res ni obre cap debat interessant per la ciutat, a mi m’està bé tot allò que li està bé a Barcelona. Jo em bellugo pels principis ètics i els valors de la nostra societat, que també sigui dit de pas, s’estan perdent.

 

“Els polítics d’avui només es preocupen de mantenir la cadira”

 

 

Que fareu per les barcelonines i barcelonins durant el primer any de mandat?

Miri Barcelona està en crisi; crisi social, crisi econòmica, crisi de seguretat… el que hem de fer és actuar des de el dia 1 i no li dic que farem el 1r any, sinó que li dic el que farem inmediatament el 1r trimestre: eliminar el top manta, retirar la super-illa del Poblenou, tancar fins a l’últim narcopis, tolerància zero amb Okupacions i un carril moto a Les Rondes. Prou d’enganyar a la gent. No es necessita 1 any, es necessita Voluntat.

Quants habitatges socials prometeu crear BCN com Tu si arribeu al govern?

Una cosa que tenim clara és que no enganyarem. La senyora Colau va escriure en el seu programa electoral que faria 4.000 habitatges. I no n’ha fet ni 600. ÉS LAMENTABLE! En qualsevol feina, si dius que fas una cosa i després no en fas ni el 20%, t’en vas al carrer el mateix dia. Ens prenen el pèl.

Diguin’s quatre errors polítics que ha comés Ada Colau i el seu equip de govern?

El més greu és haver mentit. No només és això dels pisos, ha mentit en coses tan bàsiques que ja no hi ha per on agafar-ho. No pot fer una votació popular i després fer el contrari del que han ditels veïns com ha fet amb la Súper Illa del Poble Nou, aquesta és la seva democracia. No escoltar els veïns, no escoltar les empreses, no escoltar els sindicats, actuar com si fos una experta en tot, l’aigua més cara, el turisme de baixíssima qualitat, la Barcelona més insegura de la història…

Per a corregir aquests errors i no caure vosaltres a la mateixa pedra que teniu pensat de fer?

Escoltar. Entendre les situacions de cada districte, barri, entendre amb els veïns, aprendre junts les solucions i Actuar. No és difícil, senzillament és més feina. Però per això se’ns dóna el vot, la confiança… per a què ens ensforcem!

 

Ja teniu enllestit el programa electoral?

Ja fa mesos que les Comissions de Treball hi estan treballant. Ara estem en la fase de selecció de les idees més rellevants per a la ciutat. Preferim centrar-nos en pocs punts i no caure en la mentida com tots els Partits Polítics.

Vosté pretén acabar amb l’incivisme a la capital. Per combatre aquesta realitat que tenen pensat de fer?

Ja ho he dit vàries vegades; Barcelona era com Manhattan i ara semblem el Bronx. En primer lloc: no hi ha policia local i la que hi ha, se la menysté. Més policia i Tolerància Zero. Prou mitges tintes; policia més local, més propera, sense permissivitat i amb contundència. Colau vol desmantellar la unitat d’antiavalots de la Guàrdia Urbana quan la ciutat més contundència i seguretat necessita.

 

“Barcelona era com Manhattan i ara semblem el Bronx”

 

Li faria il·lusió de posar en marxa una “Catalunya com tu” municipalista en el cas? A quines eleccions us penseu presentar?
Doncs no, no hi penso en això. Penso que la força de la Plataforma resideix en què tots som veïns, compartim diferents problemes però ens solidaritzem molt fàcilment amb el nostre veí. Barcelona ens necessita i no pensem en res més que en això.

 

Amb qui mai pactarieu? I amb quins partits estarieu disposats a pactar i amb quines condicions?

No pactarem amb ningú. No som un partit polític. Recolzarem PROPOSTES, totes les que siguin bones per a la ciutat, vinguin de qui vinguin i siguin del color que siguin. Si és bo per la ciutat, és bo per ells, per nosaltres i per tots. Això és acabar amb el sectarisme.

Finalment li desitjo molta sort per a que pugui arribar a ser l’alcalde de totes i tots els barcelonins. Gràcies pel seu temps!

Moltes gràcies a vostè!

https://barcelonacomtu.cat/

 

ENTREVISTA DE JOSEP MARIA CASTELLS  ©

 

Llegir 1676 vegades Darrera modificació el Divendres, 11 Gener 2019 07:01
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre