Oficial ®
Dimarts, 12 Març 2019 13:34

Sergi Talamonte (Comú de Lleida):"Creiem en la participació i la decisió directa de la ciutadania en els afers municipals"

Escrit per

Fa molts anys que participo en la lluita al carrer, en les protestes que evidencien com els polítics han donat l’esquena a la ciutadania. És necessari fer fora als que han convertit la política en un cau d’aprofitats.

La gent de a peu hem de tenir la capacitat de decidir sense intermediaris, sense representants. Vull deixar de queixar-me i contribuir a l’empoderament de la ciutadania.

Penso que els veïns de Lleida hem de poder decidir en què ens gastem el nostres impostos, hem de tenir tota la informació, i saber què es fa, fins a l’últim euro.

Crec que l’acció política no pot ser un engany, ha d’estar al servei de la ciutadania, dels qui pateixen i paguen l’estafa econòmica que anomenen crisis, de qui cada dia treballa dur per tirar endavant, i de qui se la juga apostant per un futur millor.

Tinc un fill i una filla i a la Carme. M’interessa la física, i barrino entorn la generació d’energia neta i barata. Tenim una empresa d’equips de so i llum, amb la que miro de guanyar-me la vida.

Puc oferir el meu esforç, convicció i ganes. Em vull posar al servei, proposant solucions, però sobretot obeint als meus veïns. Per això em presento a les primàries del comúdelleida.

Quin és el seu nom complet?

Sergi Talamonte Sànchez

 1. Com es defineix?

Autodidacta, emprenedor, sense por als reptes, sincer seriós i atent a escoltar

 1. És vostè dels que veuen el got mig ple o mig buit? 

Mig ple i amb capacitat per omplir-se encara més

 1. Per tant podríem dir que és optimista...

Optimista quan és constructiu ser-ho.

 1. Quin és el seu tresor més preuat? 

Els records i el futur possible. I per descomptat l’amistat dels meus.

 1. Admira a algú?

La meva companya i totes les persones que lluiten dia a dia per un món millor

 1. Què és el que més valora en una persona?

L’afinitat, l’empatia, la capacitat d’entendre i posar-se a la pell de l’altre.

 1. Es penedeix d'alguna cosa a la vida?

De no haver abraçat més cops a gent que ja no hi és.

 1. Per quin motiu aspira a ser alcalde de Lleida?

Perquè així ho ha volgut la gent de Lleida i els companys i companyes del ComúdeLleida. I perquè crec que puc ser útil al projecte de fer una Lleida molt millor.

 1. A que es dedica professionalment?

Actualment em dedico en cos i anima a millorar la meva ciutat i el meu municipi.

 1. Com és Lleida i com serà si vostè és elegit alcalde el proper mes de maig?

Lleida és una ciutat plena d’oportunitats perdudes amb enormes potencialitats desaprofitades i amb un govern mediocre que només pensa en el benefici d’uns pocs.

Nosaltres hem vingut a desenvolupar totes aquestes oportunitats, una ciutat on viure, treballar i gaudir de l’espai públic

 1. Que n’opina de la gestió de l’actual govern a La Paeria de Lleida?

Ha estat un govern depredador de la riquesa de la ciutat i del municipi en benefici d’uns pocs, que ha arruïnat l’Ajuntament amb un deute immens, Que dóna uns serveis públics a la ciutadania mediocres, de mala qualitat i cars. Un govern municipal que ha comés multitud d’irregularitats en la gestió publica. Un govern que constitueix un fre al desenvolupament econòmic, comercial e industrial de la ciutat. Un govern del PSC del que la gent de Lleida ja està farta i cansada i ha dit prou.

 1. Pot avançar-nos quin serà l’eslògan de la seva campanya ?

No treballem sobre un eslògan de campanya. Tenim diverses idees força que volem desenvolupar i trametre a la gent al carrer. 

 1. Quina és la filosofia i valors de la formació política que vostè lidera?

Transparència, honestedat, participació ciutadana i defensa del bé comú.

 1. Està a favor del POUM i de les grans superfícies que es volen instal·lar a la capital?

El ComúdeLleida ha presentat un contenciós administratiu contra la tramitació il·legal del nou pla urbanístic. Considerem que és el pitjor atac especulatiu i destructiu de la qualitat de vida dels habitants de Lleida en dècades.

La implantació de grans pols comercials als afores de la ciutat suposen la destrucció de la tradició comercial del municipi, del Carrer Major, del comerç de proximitat i de la pròpia essència de la ciutat.

 1. Podria dir-nos breument en quins àmbits aprova l’actual govern i en quins suspèn?

Fent un repàs exhaustiu de l’acció de govern de l’alcalde Ros i del seu successor Larrosa és pràcticament impossible trobar un àmbit que destaqui per haver millorat de forma general la vida de la gent.

 

 1. Quants nous llocs de treball té previst de contractar si guanya les eleccions d’aquest maig?

L’ajuntament té molt restringida per llei la contractació de nou personal, tant funcionarial com laboral. Realment és molt necessària la reestructuració de la massa funcionarial més que noves contractacions.

Si es refereix a potenciar la creació de nous llocs de treball en l'àmbit privat sabem que la igualtat d’oportunitats en la contractació municipal és un gran motor d’activitat econòmica i també tenim previst diverses mesures fiscals que injectaran grans quantitats de diners al teixit econòmic del municipi. Es fa molt difícil de resumir el programa econòmic industrial i empresarial del Comú de Lleida en tres línies.

 1. Lleida té un bon teixit associatiu. Que pensa fer de de nou per a que les entitats que no hagi fet cap govern?

Un dels eixos fonamentals del ComúdeLleida és la participació ciutadana. Nosaltres mateixos som i sorgim del teixit associatiu de la ciutat. Creiem en la participació i la decisió directa de la ciutadania en els afers municipals. La proposta de reglament de participació ciutadana que vam presentar a principi de mandat ja preveia un impuls substancial del teixit associatiu de la ciutat.

 1. Quins canvis pensa fer en matèria de mobilitat?

Lleida necessita recuperar espai public al cotxe, millorar el transport públic, pacificar el trànsit i potenciar els nous sistemes de mobilitat personal de forma segura i segregada. Som conscients de l’enorme dificultat d’inversió en millora de mobilitat que ens deixa la nefasta gestió econòmica dels governs del PSC però és per nosaltres una de les prioritats per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes.

 1. I que farà per els empresaris i els emprenedors?

Els empresaris de Lleida necessiten seguretat jurídica i igualtat de tracte amb l’ajuntament. No pot ser que la contractació municipal es faci majoritàriament a dit o amb concursos públics als que només poden accedir uns quants. Cal revertir una pressió fiscal desproporcionada per la immensa majoria de la gent i mínima per als grans capitals. La redacció del nou POUM ha de preveure la implantació d’activitat industrial i logística suficient.

 1. Vostè és partidari d’intensificar la campanya “Més bon tracte” impulsada per l’actual govern?

Penso que és una campanya, com quasi tot el que fa el govern, de curt recorregut, sense treball de fons i que està pensada per fer un titular de diari, una «patada endavant» sense afrontar amb profunditat els problemes estructurals de l’oci nocturn de la ciutat.

 1. Demani el vot a la ciutadania...

És la ciutadania la que demana a crits un canvi a Lleida i nosaltres formem part d’aquesta ciutadania que ens hem organitzat per fer-ho possible.

 

AUTOR DE L'ENTREVISTA: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE @OficialCastells

Llegir 530 vegades Darrera modificació el Divendres, 12 abril 2019 18:48
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre