Oficial ®
Dijous, 04 Octubre 2018 17:49

Balaguer com tu

Escrit per

Ja no sóc independentista ni tampoc unionista. No sóc d'esquerres, de dretes ni tampoc de centre. Com ja sabeu: abans hi creia però ara ja no. 

A hores d'ara simplement em considero una persona de pensament optimista, una persona políticament intel·ligent que s'estima Balaguer i la seva gent, i que alhora simpatitza amb la majoria de formacions polítiques que molts de vosaltres ja coneixeu i alhora en faig una crítica constructiva sobre les diferents gestions que duen a terme.

Com us deia en l'anterior article sobre la immortalitat; les grans multinacionals com ara Google, Facebook, Microsoft i IBM, estan canviant la vida de les persones i són capaces de transformar qualsevol problema en diferents solucions.

Tot i que encara és ciència-ficció (o més ben dit, una utopia) el dia menys esperat arribarà una nova forma d'entendre la vida que la democràcia es posarà en qüestió i apareixeran nous moviments cívics cada cop més transparents, oberts i participatius.

Al carrer ja fa mesos que s'hi respira cansament, ràbia, impotència i desafecció per als moments polítics en què vivim, no només del sistema capitalista sinó també en la mateixa democràcia que ens ha dut els darrers anys un intens debat de nacionalismes que és insostenible. Tinc l'esperança que això acabarà bé i que tot millorarà després de l'aparició de plataformes cíviques de tecnòcrates com ara "Barcelona com tu", creada pel tecnòcrata i advocat Daniel Vosseler que segurament també s'expandirà a la majoria de capitals catalanes.

Aquest moviment sense cap ideologia promet posar en marxa un laboratori d'idees, transversal, per avançar cap a un nou sistema (o com a mínim canviar molt el que tenim). És probable que l'equip de Vosseler  obtingui resultats favorables amb possibilitats de guanyar les eleccions a Barcelona. 

Tenint a tocar un sistema nou i eficaç que ja comença a florir no sé per què gairebé la meitat de població catalana encara vol endinsar-se en una nova democràcia monopolitzada per dues ideologies que només cerquen l'enfrontament. Una nova forma d'entendre la política és el que ens cal. Les barreres i el conformisme sistemàtic de la ciutadania fa que seguim en el mateix rol que no ens du enlloc i tot plegat canviarà perquè la ciutadà comença a obrir els ulls. Val més que sigui així perquè si no serà massa tard.

Quan hi hagi una davallada forta de participació en totes les eleccions que convoquin els nostres governants, s'adonaran que estem en una societat "apolítica" que demana un canvi brusc, realista, il·lusionant i alhora positiu.

Cal que la Paeria de Balaguer sigui de tots i totes( un consistori de sobiranistes, independentistes i constitucionalistes, persones dialogants, optimistes i obertes).Colze a colze la tecnocràcia pot corregir el greu rumb que han pres les ciutats, i en especial Balaguer que està en una situació crítica.

En definitiva: Que la capital de La Noguera i altres ciutats catalanes els hi cal una plataforma cívica, tripulada per professionals amb vocació de promoure un nou model de gestió social i econòmic amb implicació en tots els àmbits de la ciutat.i que siguin persones capaces de seure's a dialogar amb les grans empreses o multinacionals que com podeu veure tenen molt poder i ja comencen a moure fitxa, inclús prometent la immortalitat.
Estic segur que la gent canviarà de manera de pensar. Alguns balaguerins ja ho han fet i jo en sóc un dels primers a fer pública la meva particular opinió. De ben segur que si entre tots animem a la resta i els fem reflexionar, aquest canvi pot arribar d'aquí a uns mesos a Balaguer. Vull un Balaguer com tu!

Darrera modificació el Dimarts, 09 Octubre 2018 12:24
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre