Oficial ®
Dimarts, 20 Novembre 2018 11:24

Vull un Balaguer com tu! (1a part)

Escrit per

Ja no sóc independentista ni tampoc unionista. No sóc d'esquerres, de dretes ni tampoc de centre. Jo no em caso amb ningú i si algun dia ho faig serà per clara vocació de servir a la ciutat com ho he fet fins ara des de l'activisme local i per convicció que sóc una persona útil i capaç de representar bé al poble de la millor forma: amb respecte, optimisme, diàleg, honradesa i honestedat.

Com ja sabeu: abans hi creia però ara ja no. A hores d'ara simplement em considero una persona positiva i amb inquietuds polítiques des de fa molt de temps, i que s'estima la ciutat de Balaguer per sobre de tot.

He de reconèixer públicament que tinc bona relació amb una part de regidors de l'oposició de l'Ajuntament i en faig una crítica el més constructiva possible sobre la gestió de l'actual govern d'ERC i ARA SÍ, que ha estat pràcticament nul·la si la comparem amb altres gestions (durant la llarga etapa d'Aguilà com alcalde o la del actual cap d'oposició de l'Ajuntament, Josep Maria Roigé (PSC i PDECAT respectivament) que podrien tornar a governar si hi ha un gran pacte.

Crec que hauríem de prendre patró d'una institució amb el prestigi que té La Paeria de Lleida i del "angelrosisme" que ha governat molts anys a Lleida.

Si volem que Balaguer recuperi tot el pes que tenia haurem de tenir un govern obert , dialogant i transparent que la seva virtut sigui l'empatia i la vocació de servir a les persones amb un millor impacte digital i creant nous llocs de treball "útils" i amb futur.


A Balaguer li cal un govern capaç d'oferir serveis adaptats a les persones i a la diversitat, sempre amb un somriure i apostant sempre per les polítiques digitals i participatives.

A més, cal dotar de millors condicions i incentius pels treballadors i funcionaris que treballen per la ciutat, tot atenent a les necessitats de col·lectius vulnerables com ara persones amb discapacitat, el col·lectiu LGTBIQ+, les persones aturades, les dones, les persones sense recursos i també les sense sostre.

Balaguer no necessita un alcalde de despatx sinó un alcalde de carrer i de les persones.
Crec que sense aquest requisit que esmento no es pot ser alcalde. L'ambició i el carisma és fonamental per ser un bon líder i representar la ciutadania. No cal necessàriament que tingui ni carreres universitàries, ni màsters (que s'ha comprovat que a alguns polítics els hi regalaven).
A Balaguer li cal un govern a la finlandesa o a la canadenca com volen fer a Barcelona amb la candidatura de Daniel Vosseler (BCN COM TU) amb professionals al servei de les persones.
Ens cal un govern amb vocació i voluntat real de servir al poble, amb ganes de donar el màxim per la ciutat i amb voluntat de no estancar-se mai passi el que passi per complir el mandat que li donarà el poble. Però aquest canvi no podrà ser si la gent no s'uneix per una bona causa com és la que plantejo. Després d'una llarga i dilatada experiència com activista sociocultural i escriptor us anuncio que si tot va bé, faré un pas endavant i obriré un camí d'esperança per a mi i pels conciutadans i conciutadanes. De fet ja estic treballant per poder a mig termini publicar un primer llibre dedicat a Balaguer i la seva gent com també impulsar una plataforma cívica sense presses.
 

Colze a colze penso que l'Ajuntament de Balaguer pot arribar a corregir el greu rumb que ha pres la ciutat que està en una situació crítica. Per tant no descarto liderar o formar part d'una llista electoral amb possibilitats de guanyar unes eleccions amb quatre grans promeses: la de recuperar l'economia de la ciutat, de promoure l'orgull balaguerí, crear dos pàrquings al centre històric, fer un pla de creixement demogràfic i acabar amb la "política de despatx".

Aquest és només el primer article dels sis escrits que aniré publicant abans que arribi el canvi a Balaguer.

Darrera modificació el Dimarts, 20 Novembre 2018 11:29
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre