DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dimarts, 18 Desembre 2018 11:14

Vull un Balaguer com tu! (2ª part)

Escrit per

Estem a només 5 mesos per l’arribada del canvi a La Paeria de Balaguer i voldria fer públic el meu anàlisis polític.

En un principi segur que recordareu la meva il·lusió i entusiasme que vaig mostrar els primers mesos per un govern tripartit que prometia recuperar la ciutat amb el suport d’un partit nou que va prometre recuperar l’orgull balaguerí i que semblava la “solució de tot”. Però lamentablement em vaig equivocar de pronòstic i me’n dono compte que l’ètapa de Roigé com alcalde va ser millor que la de Vidal, que és pràcticament inexistent.

Actualment tenim un govern republicà i independentista molt debilitat amb el suport d’Ara sí, després que els socialistes fossin expulsats de forma injusta de l’equip de govern. Tenim un govern cada cop més débil per la falta d’imaginació i d’ambició balaguerina que de fet és el que demana l’oposició que actualment la conformen el Partit Democràta, Socialistes i el regidor no adscrit (Albert López). Els governants de la nostra ciutat haurien de ser més optimistes i mirar-se més el melic, ja que Balaguer és el lloc idoni per fer-ne la millor ciutat del món.

A Balaguer li cal un canvi de govern positiu, digital, optimista i treballador. La capital necessita un pla específic de desenvolupament urbanístic, per poder recuperar la ciutat, oferint sòl urbà o industrial preparat per que la iniciativa privada o pública pugui actuar.

També cal projectes que incrementin la qualitat de vida dels les persones que hi vivim en tots els sentits, tal i com proposa l’oposició.

Projectes de promoció econòmica de la ciutat, en l’aspecte comercial i industrial per a que els emprenedors no hagin d’anar a les grans capitals o a l’estranger a guanyar-se la vida.

I el més important: cal dotar de vida el Centre Històric, que els darrers anys enlloc de recuperar-se s’ha degradat en termes de vitalitat, tant en habitatges com en comerç. Igual que l’oposició crec que el casc antic de Balaguer hauria d’imitar el model de França, on als cascs antics es fa molta vida i s’hi han instal·lat moltes botigues, bars i restaurants.

A França hi ha una dinàmica econòmica excel·lent i la gent hi va perquè sap que hi ha vida cosa que a Balaguer no és així. Cal que la plaça sigui peatonal i que el govern demani ajudes a la Generalitat de Catalunya per fer front econòmicament la creació de dos pàrquings al centre històric tal i com demana el Sr.Roigé que segons el meu punt de vista repetirà com alcalde, tot i que li farà falta el suport del PSC.

 

 

Darrera modificació el Dimarts, 18 Desembre 2018 11:18

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER