Oficial ®
Divendres, 05 abril 2019 10:08

El “vot intel·ligent” a La Paeria de Balaguer

Escrit per

Molta gent en època d'eleccions es sol fer moltes preguntes sobre quin és el futur de la nostra ciutat, a qui hem de votar, quin serà el nostre paer en cap i quins canvis veurem en la gestió municipal.
A nivell personal crec que la ciutat anirà molt millor, però per aconseguir-ho tindrem un procés d'evolució a mig-llarg termini, que requerirà un govern estable durant una o dues dècades.

La capital de la Noguera que actualment compta amb un cens de població de 17.000 habitants és una ciutat d’alt potencial i la capital del Prepirineu amb més recursos, amb un teixit associatiu i comercial destacable i un patrimoni d'elevat interès turístic. Però encara queda molt per fer demogràficament, socialment, políticament i alhora econòmicament. Penso que això falla per una important manca d'ambició i d’optimisme dels nostres representants per tal d'engegar projectes de ciutat que siguin innovadors i que atreguin més turisme a la ciutat.

Jo que sempre he estat el primer a votar a totes les eleccions que s'han fet al col·legi de La Noguera, i que també vaig participar activament de la consulta i el referèndum d’autodeterminació, aquest cop si no hi ha novetats crec que no aniré a votar, i en el cas que ho faci ho penso fer a finals de jornada i de forma intel·ligent.

Tinc motius per pensar que hi haurà un increment del vot en blanc, nul o d'abstencions en aquestes eleccions que venen per la desafecció de la política en general i també de les conseqüències irreversibles i confrontació que ha provocat el procés independentista.

Per votar d’una forma més intel·ligent fa falta que coneguem més bé els programes electorals, assistim als mítings, ens obrim a opcions que d'entrada no ens agraden per motius ideològics i siguem més espavilats i alhora "exigents" amb les persones que ens representaran en un futur, perquè la gestió de ciutat és un tema més seriós del que sembla.

Fa uns dies vaig escoltar les declaracions d'un polític, en el programa "Actualitat Plural" de Ràdio Balaguer i crec que almenys queda algun polític a la ciutat que pot donar la talla i marcar diferència per fer una ciutat de progrés, més inclusiu, més competitiu, constructiu, menys classista i transparent.

Estem a menys de dos mesos de decidir quin serà el nostre paer en cap a l’Ajuntament de Balaguer. Estic segur que si aquest regidor entra al nou govern, les dinàmiques que actualment s'estan produint a l'Ajuntament de Balaguer s'erradicaran i la nostra ciutat recuperarà la política d'alt nivell.  

 

Darrera modificació el Divendres, 05 abril 2019 10:13
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre