Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Articles començen amb J

Junqueras es compromet a afrontar la difícil situació econòmica actual amb rigor i la màxima sensibilitat social i en desplegar les estructures d'estat

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, va comparèixer ahir dilluns davant la comissió d'Economia i Hisenda del Parlament per presentar les prioritats del seu departament. Junqueras va destacar que hi haurà un doble objectiu aquesta legislatura i que serà indestriable l’un de l’altre: posar els fonaments del nou estat, és a dir, desplegar les estructures d’estat, i gestionar una realitat econòmica complexa amb el màxim rigor i tota la sensibilitat social. ‘L’experiència ens ha demostrat que no és possible fer front a les dificultats socials i econòmiques si no disposem de les eines d’un estat’, va destacar el vicepresident.
 
Junqueras va explicar que el Govern de Catalunya continua sotmès a un context financer molt difícil, tot i el bon funcionament del sector exterior, i per això es va comprometre a afrontar la situació ‘des del màxim rigor i eficiència de gestió, però també amb la màxima sensibilitat social que requereix els moments duríssims que encara viuen moltes famílies catalanes’. El vicepresident va voler subratllar que ‘l’economia catalana es comporta singularment bé’ i va destacar que ‘al 2015 el creixement mitjà del PIB ha estat del 3,4%. Per sobre de la mitjana europea’. En bona part, gràcies sobretot al sector exterior (exportacions, turisme, inversió externa...). ‘Aquesta situació favorable no té una justa correspondència amb la situació de les finances públiques del nostre país, i això fa que no es pugui posar aquesta millori al servei dels ciutadans’, va lamentar.