Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

La Llotja manté el seu compromís social amb la creació del nou Espai Solidari

Publicat el

Dimarts, 24 Setembre 2013

La Llotja manté el seu compromís social amb la societat lleidatana i amplia les seves accions solidàries amb la creació del nou Espai Solidari que servirà per donar a conèixer els projectes de diverses entitats que actuen a Lleida. A més, la Fundació del Teatre de la Llotja també ha presentat la campanya #bonagentlleida que té com a eix principal un recapte que es destinarà al Banc d’Aliments de Lleida. El paer en cap i president de la Fundació, Àngel Ros, ha presidit l’acte en què s’han exposat les noves accions solidàries de la Llotja i ha subratllat el paper que representa la unió entre la cultura i la solidaritat. D’aquesta manera, s’amplien les activitats que tradicionalment ja fa aquest equipament cultural donant un pas endavant.

El tinent d’alcalde Josep Presseguer, que ha acompanyat l’alcalde en aquesta presentació, ha reforçat el significat que suposa la idea d’unir cultura i solidaritat i ha afirmat que és un projecte que neix amb empenta, ja que ho fa dalt de l’escenari, que és on s’ha fet l’acte. Per a Presseguer Lleida és una ciutat que sap combinar el suport públic amb les entitats que es dediquen al tercer sector.

El president de la Llotja de Lleida, SAU, Lluís Torrelles; el representant de Zucar Event, SL, Antoni Cabero, i el president de l’Associació Banc dels aliments de Lleida, Josep Maria Forné, han donat els detalls de la campanya que s’estrena amb la nova temporada del Teatre de la Llotja amb l’obra de teatre Bona Gent, que se centra en la història d’una mare soltera amb una filla discapacitada, però que compta amb molts amics per tirar endavant. En aquesta funció, així com les representacions que es faran fins al 6 d’octubre, es recolliran els aliments per al Banc lleidatà. Però també s’hi pot col·laborar encara que no es vaig a cap espectacle. Totes les donacions rebran una butlleta per participar en un sorteig d’un sopar gastronòmic a la Llotja.

A més, altres entitats socials estaran presents al vestíbul del teatre en els espectacles que es facin fins al 6 d’octubre per explicar els seus projectes i necessitats a l’Espai Solidari Teatre de la Llotja, juntament amb la que va començar-hi, la Fundació Lleida Solidària (FLS). Així, hi estaran presents Shalom, el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran i Down Lleida. No obstant això, aquest espai vol tenir continuïtat i s’obre a altres entitats de caire social, perquè puguin exposar el seu treball i la seva causa.

Divendres 29 de setembre – espectacle BONA GENT

Dia concentrat amb l’Associació Banc dels Aliments de Lleida, per donar el tret de sortida al recapte dels Aliments i difondre entre els espectadors les noves iniciatives.

Divendres 4 d’octubre – espectacle BITS de TRICICLE

El Taller Shalom donarà el tret de sortida a la seva campanya dels Lots de Nadal de la temporada 2013, exposant-los al vestíbul del Teatre. Treballa integrar, laboral i socialment, a les persones amb discapacitat, en una entitat amb viabilitat econòmica pròpia, garantint l’atenció i la integració a la trama social en el transcurs de la seva vida. En nombres: engloba més de 100 persones amb discapacitat i més de 40 professionals.

Dissabte 5 d’octubre - espectacle BITS de TRICICLE

El Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran estarà present per exposar i vendre el seu nou llibre QUÈ PODEM FER? Treballa aconseguir recursos per un dels països més pobres del planeta com és Etiòpia. Ho fa en l’àrea de cooperació i desenvolupament, fomentant la formació, l’educació i la higiene com pilars bàsics per a que els sectors més desfavorits puguin sortir de la pobresa i ignorància, i així, poder potenciar el país.

Diumenge 6 d’octubre - espectacle BITS de TRICICLE

Down Lleida estarà present al hall del teatre, per donar a conèixer les seves tasques per aconseguir la normalització en la integració de persones amb discapacitat en la societat actual i fer crida per al projecte actual. Down Lleida: Té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb síndrome de down i ajudar-les a incorporar-se de manera activa dins la societat. Promouen la igualtat d’oportunitats entre les persones amb o sense discapacitats.

La Fundació Lleida Solidària estarà present tots els dies al vestíbul del teatre. Especialitzada en projectes de Cooperació al Desenvolupament en matèria de construcció i reconstrucció, tant a nivell internacional en els països empobrits, com en projectes de caire social i local. També actua com una ONG de segon nivell, donatn suport tècnicament la tasca social d’altres organitzacions del territori que es dediquen al treball amb col·lectius desfavorits i/o amb necessitats especials. Amb aquesta entitat es manté una estreta relació des de la creació de l’Espai Solidari del teatre.

Especificacions

  • Escrit per: Josep Maria Castells

Share this product