EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
SUBSCRIPCIÓ DE PAGAMENT
admin

admin

Dimecres, 26 Setembre 2018 22:42

Qui som

ESTEM TREBALLANT EN AQUEST ESPAI

Dimecres, 26 Setembre 2018 22:42

Tarifes

PREUS DELS BANNERS

 

250x350px. ..........................55 EUROS/MES

1100x280px. ..........100 EUROS

 

 

 

EL TEU ANUNCI DES DE 35 EUROS MENSUALS!!!!

Dimecres, 26 Setembre 2018 22:42

Política de privacitat

ESTEM TREBALLANT PER LA TEVA PRIVACITAT

Dimecres, 26 Setembre 2018 22:41

Avís Legal

What is Lorem Ipsum?

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Why do we use it?

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for 'lorem ipsum' will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).

 

Where does it come from?

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.

The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.

El municipi de l’Albi ha organitzat pel proper diumenge 2 d’abril una nova edició de FirAlbi, un certamen en el que es mostren productes artesans com la maquinària agrícola de les Garrigues, una comarca principalment agrària i on el sector agroalimentari és un dels motors econòmics.

Aquesta fira pretén ser un aparador de les novetats del sector i de venda de maquinària agrícola, atraure els pagesos de les comarques veïnes i, alhora, promocionar els productes de proximitat basant-se en la tradició i l’artesania rural.   

Aquest dilluns, la Diputació de Lleida ha acollit la presentació a la premsa del programa d’activitats previstos a la fira amb la participació de la vicepresidenta primera, Rosa Perelló, que ha estat acompanyada per l’alcaldessa de l’Albi, Anna Feliu, i el tinent alcalde i regidor de turisme i promoció econòmica del consistori, Adrià Vives.

En nom de la Diputacio de Lleida, la vicepresidenta Rosa Perelló ha expressat la satisfacció de poder col·laborar amb aquestes activitats que posen en valor els productes de proximitat dels nostres pobles i comarques a través de la línia d’ajuts a fires als ajuntaments que serveix per promocionar econòmica i turísticament la nostra demarcació.  

Aquest any, els organitzadors han previst activitats durant el matí i la tarda del diumenge amb la participació d’una cinquantena d’expositors i parades d’alimentació, de roba, de manualitats i artesanies. Així com una exposició de tractors antics.

Durant el matí, estan programades les següents activitats: una tirada de bitlles catalanes, visites guiades al Castell i les exposicions de pintures de Josep Lluís Minguella i Anton Gorgues.

La inauguració de FirAlbi anirà a càrrec de la consellera de la presidència de la Generalitat de Calalunya, Neus Munté, a les 11.30 h. Seguidament se celebraran els Tres Tombs amb un recorregut previst pel centre del poble.     

Tal i com ha explicat l’alcaldessa de l’Albi, Anna Feliu, per segon any consecutiu, s’organitza la trobada de cavalls i com a novetat s’incorporen els Tres Tombs amb l’objectiu que tots els veïns del poble puguin veure els cavalls.

També destaca l’espectacle familiar de circ “El Circ petit” a les 17.30 hores. D’aquesta manera, el consistori preveu tot un dia de lleure familiar amb activitats per gaudir del poble i alhora poder comprar els productes de proximitat.

La vuitena edició de la Cursa de les Carenes, que uneix les poblacions del Pont de Suert i Tremp per camins tradicionals, ramaders i forestals arriba a la 8a edició el pròxim dissabte, 8 d’abril. En concret, es tracta d’un recorregut de 50 km amb un desnivell positiu acumulat de 2.150 metres i negatiu de 2.560 metres. Aquesta prova està inclosa dins del Circuit Català de Caminades de Resistència 2017 (FEEC) i està adreçada a persones amb una bona condició física.

Les comarques de l’Alta Ribagorça i del Pallars Jussà sempre han mantingut vincles històrics. Per aquest motiu, els ajuntaments del Pont de Suert i de Tremp organitzen aquesta caminada conjuntament amb el Centre Excursionista Alta Ribagorça i la Societat Amics de la Muntanya.

La Diputacio de Lleida ha acollit aquest dilluns en roda de premsa la presentació de la caminada. L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident tercer, Gerard Sabarich; de l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, i de l’alcalde del Pont de Suert, Jose Antonio Troguet, així com del regidor d’esports de Tremp, Francesc Castells, i del tècnic d’esports de Tremp, Jordi Fumàs.

El vicepresident tercer de la Diputacio de Lleida, Gerard Sabarich, ha afirmat que Les Carenes és un exponent del senderisme al nostre territori, que ens descobreix els camins de ferradura dels nostres avantpassats alhora que gaudim de la natura i del paisatge d’aquestes dues comarques pirinenques.

Tant l’alcalde de Tremp i diputat, Joan Ubach, com l’alcalde del Pont de Suert, Jose Antonio Troguet, han coincidit en destacar els atractius turístics i de lleure d’activitats com aquesta amb la finalitat de generar més oferta turística i econòmica per les dues comarques.

El tècnic d’Esports de l’Ajuntament de Tremp, Jordi Fumàs, ha explicat que els participants poden escollir entre tres recorreguts alternatius i de diferent grau de dificultat. El primer circuit més llarg és de 50 km amb sortida des del Pont de Suert. El segon de 28,30 km amb sortida d’Adons.  Finalment, la caminada de les carenetes adreçada als infants i les famílies amb un circuit de 9 km des de Gurb a Tremp.

El recorregut més llarg de 50 km surt del Pont de Suert a les 5 del matí en direcció sud. Al final de la població s’agafa el camí que porta a la Font de la Mena on comença la continuada ascensió al poble abandonat de Montiberri. Es continua en direcció a Viu de Levata creuant l’EIN de la Faiada de Malpàs i s’arriba al coll de Sant Roc de Viu. Llavors baixa cap a Casa Trepadús i el barranc de Cantallops des d’on es puja al coll de Sant Roc d’Adons.

La sortida del recorregut mitjà de 28,30 km és a les 9 del matí. Comença des d’Adons, ascendeix a la Creu de Ferri carenejant i gaudint del paisatge i les vistes de l’EIN de la Serra de Sant Gervàs- Vall Alta de Serandell.

El darrer recorregut de 9 km va des de Gurb fins a Tremp.

Aquesta activitat de muntanya es pot fer caminant o corrent. Està molt consolidada amb un elevat nombre de participants, al voltant d’unes 600 persones si sumem els tres circuits.

Com cada any, els organitzadors preveuen diferents punts d’avituallament al llarg del recorregut com també el transport amb autocars pels participants.

La data límit d’inscripció és el 5 d’abril i es pot realitzar a través de la web www.inscripcions.cat

El premi gros del sorteig, La Grossa de Cap d'Any, ha estat per al número 09260, segons ha informat el canal 324.  Premiat amb 20.000 € per euro jugat, cada bitllet de 5 euros té un premi de 100.000 euros. Ha tocat a Blanes i també s'ha venut molt per internet.

En aquest cas ha estat el cantant de l'anunci de La Grossa, Mel Semé, l'encarregat de donar la sort. Ho ha fet al costat de Pere Estopinyà, el guanyador del concurs "Compra a loteriadecatalunya.cat i reparteix la sort". 

- El segon premi ha estat per al 34983.  Premiat amb 6.500 € per euro jugat (32.500 € al bitllet de 5 €). Ha tocat a Campdorà, un poble de 200 habitants del Gironès. En aquest cas, la "mà innocent" que ha donat la sort ha estat la de l'actor Bruno Bergonzini.

- El tercer premi ha estat per al 20483.  Premiat amb 3.000 € per euro jugat (15.000 € al bitllet de 5 €). Ha tocat a Barcelona i Reus. Un premi que ha donat Joan Dausà, que ha estat la mà innocent que ha triat les boles premiades.

- El quart premi ha estat per al 27470. Premiat amb 1.000 € per euro jugat (o 5.000 € al bitllet de 5 euros).  Ha tocat a Reus, a Castelldefels, i a Vinyols i els Arcs. L'actriu Mercè Comesa ha estat l'encarregada de fer caure les boles premiades.

- El cinquè premi ha estat per al 27719.  Premiat amb 500 euros per cada euro jugat (o 2.500 € per bitllet de 5 € premiat). Ha tocat a Sant Feliu Sassera, l'Hospitalet i Figueres. La mà innocent que ha donat el premi ha estat l'esportista Gemma Mengual.

Sorteig en directe

El sorteig de La Grossa s'ha pogut seguir en directe per TV3 i Catalunya Ràdio, des de les 12 del migdia, en un programa en directe que han presentat Marta Carreras i Oriol Soler. 

La quarta edició de La Grossa de Cap d'Any ha repartit sort aquest dissabte amb fins a 23,7 milions d'euros en premis. El primer premi de La Grossa és de 100.000 euros per cada bitllet de cinc euros, i s'hi sumen quatre grans premis més i múltiples combinacions; en total, dels 6,8 milions de bitllets en circulació, n'hi ha 933.310 que tindran premi.

El primer premi, el 09260, s'ha venut molt per internet, a través de la pàgina web de Loteria de CatalunyaEn aquest cas, els guanyadors rebran l'ingrés del premi de forma automàtica al mateix compte a través del qual van pagar la butlleta. 

Projectes socials

En les tres edicions celebrades fins ara de La Grossa, s'han destinat 20 milions d'euros a projectes socials de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, ja que els beneficis d'aquesta rifa es dediquen a finalitats socials.

Aquests diners han permès millorar instal·lacions de centres residencials i diürns per a ancians, persones amb discapacitat, nens i adolescents; ampliar l'atenció a persones amb dependència a mil nous usuaris, així com atorgar un total de 5.000 beques d'educació en l'oci per a nens i adolescents, entre d'altres.

Miquel Iceta s’ha imposat avui a les Terres de Lleida, Pirineu i Aran per 21 punts a Núria Parlon. Concretament, el 60,38 per cent de la militància del PSC i la JSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran han donat suport aquest dissabte a Miquel Iceta com a Primer Secretari del PSC per als pròxims anys. En total, han votat 467 militants (el que suposa el 38,85% de la militància de la Federació), dels quals 282 han votat a Miquel Iceta, 183 (el 39,19%) a Núria Parlon i només 2 vots (0,4%) han estat en blanc.
El President del PSC i Primer Secretari del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Àngel Ros, ha posat en valor que “ha estat una jornada positiva i participativa, en la que un cop més els socialistes hem demostrat la capacitat de participació, transparència i democràcia interna” i ha afegit que “aquest procés de primàries ha estat una campanya exemplar pel que fa als dos candidats a la Primera Secretaria”. Pel que fals resultats, Ros ha destacat que “amb Miquel Iceta el PSC encararem el futur amb la unitat de tots els i les socialistes de Catalunya, amb un projecte socialista comú”. El President i Primer Secretari, que ha seguit la jornada i el recompte de vots des de la seu d’Unitat d’Aran, ha posat en valor el fet que “a les terres de Lleida, Pirineu i Aran els i les socialistes han confiat majoritàriament en Miquel Iceta, superant en més de 20
punts la candidatura de Núria Parlon”.

En el marc del 52è Congrés de la Societat Europea per a l’Estudi de la Diabetis (EASD), el Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, juntament amb la Unitat de Detecció i Tractament en Malalties Atertrombòtiques (UDETMA), va presentar una comunicació oral de la mà de la doctora Carolina López. La comunicació es pot veure a l’enllaç següent:  bit.ly/2eb83dP

L’estudi presentat avalua la prevalença d’aterosclerosi subclínica en pacients amb diabetis tipus LADA (Late Autoinmune Diabetes of the Adult). Es tracta d’un tipus de diabetis que es troba enmig de la del  tipus 1 i la del  tipus 2, en què  es basa una part de la recerca.

A més, el Servei d’Endocrinologia també va presentar dos estudis més en col·laboració amb el Servei de Pneumologia sobre l’avaluació de l’afectació a nivell pulmonat a causa de la diabetis mellitus tipus 2.

A la reunió anual de l'EASD, es discuteixen les novetats més rellevants en totes les línies d'investigació clínica i bàsica sobre la diabetis. Investigadors de tot el món, procedents d'institucions acadèmiques i la indústria farmacèutica, van presentar els nous avenços en camps com l’epidemiologia, la prevenció, l’educació terapèutica, l’organització sanitària, la investigació bàsica i la recerca clínica. Es tracta d'un congrés molt significatiu per a la diabetis.

Es calcula que la diabetis afecta més de sis milions i mig de persones a l’Estat, i  prop d'un milió de persones a Catalunya. La malaltia i les seves complicacions, incloent-hi: cardiopaties, ceguesa i deteriorament dels ronyons i del sistema nerviós, estan adquirint unes proporcions epidèmiques i generant un gran cost social i econòmic. Per això, la diabetis és una malaltia que requereix una gran atenció de la comunitat científica així com també de la societat i dels seus representants polítics.

 

El president del grup municipal de Ciutadans (C's) a l'Ajuntament de Lleida, José Luis Osorio, ha anunciat que sol·licitarà a la comissió d'Urbanisme"l'actualització del mapa de capacitat acústica de Lleida". Osorio ha explicat que "l'últim mapa aprovat és del 2005, i tot i que se’n va fer un altre el 2011, que encara està pendent d'aprovació, seria recomanable actualitzar-lo per adaptar-lo al Reial Decret 176/2009". I ha especificat que "amb el mapa renovat es podrà saber quins són els nivells exactes de soroll de la ciutat i detectar els principals emissors acústics".

"Cal elaborar un mapa estratègic per solucionar els problemes de soroll que afecten els veïns", ha manifestat Osorio, després de comprovar que "aproximadament el 17% de la població de Lleida pateix nivells sonors que superen el límit legal durant el dia i un 16%, en horari nocturn".  Destaquen els que emeten "les àrees urbanitzades, les empreses privades, els equipaments públics i els vehicles", ha concretat.

En aquest sentit, José Luis Osorio ha lamentat que "els problemes de soroll siguin una de les queixes habituals dels veïns que impedeixen el seu descans". Per això, el regidor de C’s Lleida, ha dit que sol·licitarà també "que de forma periòdica es mesurin els nivells de contaminació sonora, com a mínim un cop l’any”.

Pàgina 1 de 2

El temps a Balaguer

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER