EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 09 Mai 2016 11:37

En l’últim any, 531 casos de trastorns de salut relacionats amb el treball

Escrit per EL MERCADAL

Durant l’any 2015 l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha recollit un 14% més de notificacions de trastorns relacionats amb el treball que l’any anterior (el 2014 en van ser 465). L’edat mitja ha estat entre els 43 i 44 anys, i el 64% dels casos han ocorregut a dones.

La patologia més notificada ha estat el trastorn ansiós-depressiu, seguit dels problemes muscular-esquelètics vinculats a postures forçades o treball manual repetitiu. L’ASPB ha identificat també els factors de risc, amb preeminència dels de tipus psicosocial (un 55% en homes i un 67% en dones).

Un dels elements que destaca en els anàlisis practicats per l’Agència és el detrastorns que viuen les persones treballadores d’edat més avançada: en els darrers 5 anys s’han notificat 259 casos de trastorns de salut mental relacionats amb el treball en persones majors de 54 anys. En el 30% d’aquests casos es van identificarconductes hostils característiques de l’assetjament psicològic.

Entre aquests casos, el 27% de les dones eren personal dels serveis i comerç i el 21% personal administratiu. En homes, una quarta part dels casos eren professionals de la ciència i intel·lectuals i el mateix percentatge, professionals de suport.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER