EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dissabte, 21 Mai 2016 12:17

L’Aplec ret homenatge als collistes difunts

Escrit per Josep Maria

L’ofrena floral a l’estàtua de Manolo Calpe, fundador de la festa, ha estat un any més l’acte emotiu de l’Aplec del Caragol amb el qual es vol recordar els collistes difunts. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de diversos regidors de la corporació municipal, ha participat en l’ofrena amb el president de la Fecoll, Xavier Pérez, qui ha dirigit unes paraules en record dels membres de l’Aplec que ja no hi són.Un emocionat president de la Fecoll ha manifestat que tots aquells que ja han marxat, “estan observant-nos i esperant-nos des de dalt del cel, preparant-nos la festa alternativa”.

El paer en cap també ha tingut paraules de record pels collistes desapareguts i ha agraït als participants de l’Aplec que hagin fet possible que Lleida sigui coneguda arreu per aquesta festa gastronòmica, que enguany té la presència d’una delegació de 190 xinesos. L’alcalde Ros ha manifestat que la voluntat de seguir creixent de la festa, “d’aquí l’ampliació del recinte”, i el colofó d’un Maig festiu, que esperava pogués rubricar-se aquesta tarda al Camp d’Esports en el camí d’ascens del Lleida a Segona. Tall de veu A. Ros.Després de l’homenatge, la xaranga ha convidat els assistents a tornar a les colles i a participar en les activitats que durant el dia es fan al recinte, com concursos, tallers i activitats infantils.Però les activitats vinculades de l’Aplec han començat molt més abans.

A les 10, a l’Escola d’Agrònoms s’ha posat en marxa la IX Jornada d’Helicicultura, en la qual s’ha parlat sobre el funcionament de les granges de caragols. Paral·lelament, al recinte dels Camps Elisis, el programa d’actes ha començat a les 11.30 amb l’actuació del pallasso Magí, a la penya Caragolillo Brillo, a benefici del Nepal.La cobertura mediàtica que els diferents mitjans de comunicació han fet de l’Aplec al llarg de tota la setmana hagi tingut avui la cirereta amb la retransmissió en directe de l’espai “La Primera Pedra”, que condueix Jordi Margarit a RAC1, on l’alcalde Ros ha estat entrevistat.

El paer en cap ha assegurat que l’Aplec del Caragol és la festa que situa Lleida en el mapa gastronòmic, però que també és la festa social, de la convivència i el civisme. Aplega 200.000 visitants que passaran pels Camps Elisis el cap de setmana, sent “la festa més representativa de les terres de Lleida”, ha afegit Ros.Al migdia les cassoles ja han començat a escalfar-se per acollir els collistes que s’aplegaran per dinar.

L’alcalde Ros i ha passejat pel recinte i han saludat diverses colles.Aquests dies es menjaran a l’Aplec unes 12 tones de caragols, entre els 13.000 penyistes que hi haurà al recinte aquest cap de setmana. En la 37a edició s’ha incorporat tres noves colles, Els Originals, Ullà i Moniators sumant-ne ja 103, les que s’integren a la Fecoll. 

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER