EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Diumenge, 23 Octubre 2016 13:10

La província de Lleida suspèn amb serveis de pisos amb suport

Escrit per

Les llars amb suport són habitatges on viuen tres o quatre persones amb un suport extern eventual. Generalment, són pisos integrats en una comunitat de propietaris que acullen persones amb malaltia mental que gaudeixen d'un bon nivell d'autonomia i que necessiten suport extern en el procés d'inclusió social.

Tenen per objecte facilitar un entorn substitutiu a la llar adequat i adaptat a les necessitats d'assistència de la persona que permeti potenciar l'autonomia personal i social, afavorint la integració a la vida comunitària.

Aquestes persones viuen amb la supervisió i el suport d'un equip professional que treballa per la seva plena integració a l'entorn comunitari normalitzat. El servei de llar amb suport, constitueix, per tant, un recurs intermedi entre les llars residència i la vida autònoma.

L'accés a la llar amb suport es tramita mitjançant el programa d'ajuts per a l'accés als habitatges amb serveis comuns. L'usuari o usuària participa en el cost del servei mitjançant una aportació econòmica que s'estableix en funció de la naturalesa del cost de referència i el seu nivell de renda.

El servei de llar amb suport pot tenir caràcter temporal o permanent. 

La despesa municipal en matèria d’habitatge s’incrementa amb aquest pla un 77% de mitjana anual respecte al període 2008-2015, durant el qual la inversió total del pla va ser de 756 milions d’euros. Segons el comportament d’altres actors públics i privats, la despesa associada a aquest pla pot arribar als 2.973,2 milions d’euros. En tot cas, amb l’aportació de la Generalitat al Consorci de l’Habitatge de Barcelona, la despesa s’apropa als 2.000 milions d’euros. Una part important d’aquests diners es destinaran a ajudes per pagar el lloguer i a la rehabilitació del parc d’habitatges.

A més, s’accelera el ritme de construcció d’edificis nous per al lloguer social per passar de produir 200 nous habitatges anuals a 1.000. L’objectiu final del pla és construir, al llarg d’aquests deu anys, un total de 8.854 pisos, el 80% dels quals es destinaran al lloguer. Gràcies a la construcció d’aquests habitatges, es preveu que es crearan 29.000 llocs de treball.

Per tal d’atendre les persones més vulnerables, s’aposta per la mediació en cas d’impagament i sancions als grans tenidors si no ofereixen una alternativa d’habitatge i garantia de reallotjament. Un altre col·lectiu que cal cuidar és la gent gran, que es preveu que augmentarà. Caldrà adaptar la ciutat, en general, i l’habitatge, en particular.

Pel que fa a la rehabilitació, a més d’incrementar els ajuts tant per a l’exterior com per a l’interior dels edificis, s’elaborarà un mapa de les condicions dels habitatges.

Una altra de les preocupacions és la diferència d’accés a l’habitatge per barris. Es farà una radiografia de cada districte i s’atendran les necessitats segons les especificitats de cada territori.

Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER