EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 24 Octubre 2016 09:13

L'edat mitjana al matrimoni se segueix endarrerint i se situa en 34 anys

Escrit per

L’any 2015 el nombre de matrimonis amb residència a Catalunya i inscrits en els registres civils de Catalunya és de 26.873, xifra molt similar a la de l’any anterior, segons dades provisionals de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Els matrimonis exclusivament civils (22.883) han augmentat el 2,7% i representen 85 de cada 100 matrimonis; en canvi, els celebrats segons el ritus catòlic (3.798) i d’altres religions (192), han disminuït un 12,1% en conjunt.

 
L’edat mitjana al primer matrimoni s’ha endarrerit 3 anys des del 2005 i se situa en 34,7 anys per als homes i en 32,7 per a les dones a l’any 2015. Les edats mitjanes més tardanes es registren a l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran (36 anys els homes i 33,3 anys les dones); mentre que les edats en casar-se més joves són, en el cas dels homes, a les Terres de l’Ebre i a Ponent (tots dos per sota dels 34 anys), i en el cas de les dones a les Terres de l’Ebre (30,9 anys).
 
Dels 26.873 matrimonis registrats a Catalunya, 26.033 corresponen a parelles de diferent sexe (que representen el 96,9% dels matrimonis) i 840 són matrimonis entre persones del mateix sexe (un 3,1%). D’aquests últims, el 53,6% són entre homes (450 matrimonis) i el 46,4% ho són entre dones (390).
 
Quant a l’evolució del nombre de matrimonis, les unions de persones de diferent sexe presenten una xifra molt similar a la de l’any passat, que va ser de 26.114 (dades definitives) i mostren una disminució del 0,3%. Quant als matrimonis entre persones del mateix sexe, el nombre ha augmentat, tant entre homes com entre dones (en 94 i 37 respectivament), respecte de l’any 2014.
 

En el 70,3% dels matrimonis, ambdós cònjuges són solters; en el 19,1% dels matrimonis, un dels cònjuges és solter i l’altre ha estat casat anteriorment; i en el 10,6% dels matrimonis, ambdós cònjuges han estat casats anteriorment.

Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER