EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 07 Març 2017 19:14

Vida laboral i familiar

Escrit per

Un dels grans reptes d'avui en dia és compaginar de manera equilibrada vida laboral, familiar i personal. La tecnologia, els smartphone i internet són autèntiques benediccions que ens han fet millor i més fàcil la vida, sense cap dubte, però també han trencat barreres. Fa anys, no molts, sorties de l'oficina ... i si en arribar a casa t'havies oblidat de revisar un informe per a la reunió de demà tenies dues opcions: o tornar a l'oficina per revisar-lo o aixecar-te abans i arribar a primera hora a la oficina per revisar-ho amb temps. Avui en dia això no passa, et connectes a internet i en menys d'un minut estàs connectat al teu treball.

Una de les claus, dels premis, que t'aporta la productivitat personal és precisament aquest equilibri entre vida personal, familiar i laboral.

Aquestes són 3 claus per ajudar-te a compaginar vida laboral, familiar i personal.

1ª Clau. Els objectius

Són els fonaments sobre els quals vas a armar la teva productivitat, són les teves metes, són la teva visió. són el teu inspiració, és, cap al que vas. Si només hi ha objectius de treball, només remarás cap a la feina.

Aquesta és la primera reestructuració, fixar objectius personals i familiars, de dilluns a divendres, sopar tots els dies en família, realitzar els caps de setmana activitats en família, fer 20 minuts d'estiraments cada dia, sortir a córrer un parell de dies a la setmana, quedar amb els amics un dia a la setmana per prendre una cervesa. Aquests poden ser un exemple d'objectius familiars i personals. Tingues una cosa clara, claríssima, si no els marques, no existeixen.

2ª Clau Centra't en el veritablement important.

Quantes vegades t'has trobat a l'oficina a les 7 de la tarda començant a treballar en la teva tasca clau.

La primera hora del matí, sens dubte la millor hora i energia i concentració l'acabes de polir amb ximpleries.  Centrar-se en el veritablement important, és triar amb criteri la nostra següent acció, aquesta acció ha d'estar alineada amb els nostres objectius, això és el veritablement rellevant per a nosaltres, després ... la resta. La nostra següent acció pot ser fer una crida a Juan i Pedro per quedar i prendre una cervesa, o reservar una taula en un restaurant per celebrar el nostre aniversari de casament, tot depèn de les nostres prioritats i objectius.

Escollir amb criteri la nostra següent acció, centrant-nos en els nostres objectius, farà que ens centrem en el veritablement important. Centrar-nos en el veritablement important és gestionar millor les nostres vides.

3a Clau Gaudeix els moments

Separar amb una línia, a peu de la lletra, la vida laboral, de la familiar i personal és per a molts una utopia. Persones amb negocis, emprenedors i persones amb responsabilitats ho saben.

Si un dels teus objectius és sopar tots els dies en família, deixa el mòbil a un costat, millor encara, apártalo de la teva vista i gaudeix amb la teva família. Si un altre dels teus objectius és realitzar els caps de setmana activitats en família, gaudeix tot el que puguis aquesta caminada, aquest gelat, aquest passeig, aquesta pel · li en el cinema amb la família i aparta la resta.

Sara Millas

34 anys. Directora de Lleure, Comunicadora. Mediadora familiar. Emprenedora i dinàmica. 

Fundadora de diverses entitats educatives, familiars i socials relacionades en el món de l'educació no formal, per l'aprenentatge de tothom (gent gran,infants, adults i joves).

Organitzadora d'events.  Administrativa i Educadora. Col·laoradadora amb mitjans de comunicació realitzant els meus articles d'opinió i punts de vista. Participadora en seminaris educatius. Aposto per una expressió lliure i plena d' iniciativa. El món educatiu i familiar són el motor que mouen la meva feina. 

 

"Sigues tu mateix"

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER