EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 11 Juliol 2019 11:34

Mahou San Miguel va invertir 2,95 MEUR al seu centre de producció de Lleida al 2018 Destacats

Escrit per ACN LLEIDA
Foto:Oriol Bosch Foto:Oriol Bosch

La companyia destaca la reducció d'un 17% de l'ús de recursos naturals en els darrers 10 anys a les instal·lacions lleidatanes.

La companyia Mahou San Miguel va invertir 2,95 milions d'euros al seu centre de producció de Lleida l'any 2018, un 34,1% més respecte a l'exercici anterior. En la darrera dècada la firma ha destinat un total de 31,3 milions d'euros a les instal·lacions lleidatanes, que estan situades en segona posició en el rànquing de productivitat i dimensions del total de 8 fàbriques que té la companyia a l'Estat. El director del centre de producció de Lleida, Manuel Heredia, ha destacat la reducció d'un 17% de l'ús de recursos naturals en els darrers 10 anys i també que la fàbrica genera pràcticament un ''residu zero''. Mahou San Miguel va registrar l'any passat un volum de negoci de prop de 1.300 milions d'euros en la totalitat dels seus centres de producció a Espanya, els EUA i la Índia .

La companya va posar en marxa l'any passat un total de 40 projectes diferents a les instal·lacions de Lleida adreçats a la modernització dels processos industrials amb noves tecnologies per aconseguir millorar la qualitat, l'eficiència, la fiabilitat operativa i el respecte al medi ambient. Manuel Heredia ha destacat la recuperació de l'energia a través dels bafs que es generen durant el procés de cocció de la cervesa, la qual cosa permet un important estalvi energètic, en concret una reducció del consum de gas del 10%. Així mateix, durant els darrers anys la firma ha reduït un 14% el consum d'aigua. D'altra banda, també s'han fet diverses feines a l'exterior de les instal·lacions per millorar les feines d'emmagatzematge i la circulació dels vehicles que entren a la fàbrica. 

Una altra xifra que s'ha donat a conèixer durant la roda de premsa de presentació dels resultats de la companyia durant el 2018 ha estat la d'hectolitres de cervesa que s'han produït a les instal·lacions de Lleida des de l'any 2008. En concret han estat més de 19 milions d'hectolitres de cervesa. Així mateix també han incrementat considerablement el nombre de receptes que s'apliquen al centre passant de les 67 registrades al 2015, a les 110 actuals. 

La fàbrica de Mahou San Miguel de Lleida ocupa una superfície de 165.000 metres quadrats i té una capacitat productiva de 2,4 milions d'hectolitres de cervesa a l'any. Genera més de 380 llocs de treball de mitjana, entre personal propi i extern. Així mateix, l'any passat, la companyia va destinar més de 8 milions d'euros a la compra de béns i serveis a un total de 102 empreses de Lleida. En els darrers quatre anys l'aportació als proveïdors locals ascendeix a més de 28 milions d'euros.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER