EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimecres, 07 Agost 2019 16:25

Demanen l'aportació de més diners a l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà Destacats

Escrit per ACN

L'ens suggereix passar l'entitat a fundació

 El Consell Comarcal del Berguedà demanarà als ajuntaments de la comarca que incrementin l'aportació econòmica que fan a l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, que afronta una greu situació financera. Així ho ha manifestat l'ens comarcal, a través d'un comunicat, on assenyala que espera tenir la resposta dels consistoris aquesta mateixa setmana. La mesura arriba davant la dificultat d'aconseguir més finançament a través de la Generalitat. El Govern es va comprometre a donar-los un crèdit de 100.000 euros, a través de l'Institut Català de Finances, a retornar en 5 anys. L'endeutament, però, superaria els 400.000 euros. Cal recordar que el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ja va demanar "corresponsabilitat" als ajuntaments per salvar l'associació.

El Consell Comarcal va prendre la decisió de fer una crida als ajuntaments en el marc d'una reunió celebrada aquesta setmana amb responsables de l'entitat, dels consistoris i de la mateixa Generalitat. En la trobada també es va acordar revisar el model de governança de l'associació per tal de fer al pas a fundació, de la qual el president del Consell Comarcal del Berguedà i l'alcaldessa de Berga en serien patrons.

En la trobada, els responsables dels ajuntaments també van exigir més informació sobre l'endeutament, així com que se'ls informi regularment de l'estat de sanejament de l'entitat.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER