EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Divendres, 09 Agost 2019 17:00

Més de 300 gossos competeixen al Pallars a la Rialp Summer Agility Destacats

Escrit per ACN Rialp
Foto:Marta Lluvich Foto:Marta Lluvich

És una disciplina esportiva que fomenta l'obediència de l'animal d'una manera divertida, al mateix temps que es reforça el vincle entre l'amo i el gos

 Més de 300 gossos competeixen fins diumenge, dia 11, en la segona edició de la Rialp Summer Agility. Es tracta d'una disciplina esportiva que fomenta l'obediència del gos d'una manera divertida, al mateix temps que es reforça el vincle entre l'amo i l'animal. Aquesta competició internacional se celebrarà al camp de futbol municipal de Rialp, al Pallars Sobirà, i compta amb la presència de més de 700 persones entre propietaris de gossos que competeixen i acompanyants. Per agilitzar la prova s'han muntat dues pistes de manera que es facilita la competició simultània de dos participants a la vegada. Aquesta disciplina la pot practicar qualsevol gos, però segons les races o estructures dels gossos, alguns ho fan millor que altres. Carles Fortuny, organitzador de l'Agility, ha explicat que les proves s'adapten a la mida dels gossos.

Pel que fa a la procedència dels participants, n'hi ha d'Espanya, Portugal, França, Suïssa, Bèlgica, Itàlia, Eslovènia, Alemanya i els Estats Units. Però la majoria són catalans. Els participants poden optar a participar en les proves oficials avalades per la Reial Societat Canina espanyola (RSCE) i la Fédération Cynologique Internationale (FCI).

La prova compta amb jutges procedents de França, Suïssa, Alemanya i Estònia, així com amb la presència d'una veterinària per assessorar i solucionar qualsevol possible incidència que pugui sorgir amb els animals. Tots els gossos abans de competir han de passar controls de la targeta de vacunació i de documentació.

L'organització ha previst per als participants un espai per a caravanes, amb preses de llum i aigua, lavabos i bar, a més de camp d'entrenament i zones de refresc per als gossos. Fortuny ha explicat que la complicació més gran ha estat l'allotjament per a molts dels participants perquè molts hotels de la comarca no accepten animals.

Aquesta competició està organitzada pel Club Agility Ciutat Comtal i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Rialp i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER