EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 12 Agost 2019 15:31

L'ACA inverteix més de 7,1 milions d’euros en la ampliació de la depuradora de Rubí Destacats

Escrit per ACN RUBÍ
Foto: ACA Foto: ACA

Les obres reprendran el projecte del 2017 i serviran per adaptar la planta a les necessitats de sanejament

 L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) destinarà més de 7,1 milions d’euros en la remodelació, ampliació i millora de la capacitat de la depuradora de Rubí (Vallès Occidental). Segons informa l’ens, ja s’ha iniciat la licitació del contracte per redactar el projecte constructiu, que seguirà els punts principals de l’avantprojecte d’ampliació i remodelació que es va redactar el 2017. L’objectiu és adaptar les instal•lacions a les necessitats de sanejament presents i futures, destaca l’ACA. El termini per presentar ofertes acabarà el 16 de setembre i el contracte tindrà una durada de 3 anys i un mes, a partir de l’adjudicació i signatura.

L’actuació està inclosa en la planificació hidrològica 2016-21 i servirà per millorar tant la capacitat de la planta, com la qualitat de l’aigua tractada, contribuint a la millora mediambiental de la conca del riu Llobregat. L’ACA ressalta que la redacció del projecte, a més de definir les actuacions tècniques de la planta, haurà de tenir en compte la inundabilitat de la parcel•la i el traçat dels col•lectors, entre d’altres.

La depuradora de Rubí es va posar en servei el 1994 i es va ampliar el 1999. Té una capacitat per tractar 27.000 m3/dia, equivalent a una població de 135.000 habitants, i disposa de prop de 13 quilòmetres de xarxa de col•lectors. Saneja les aigües residuals dels municipis de Rubí i Sant Cugat del Vallès.

Darrera modificació el Dilluns, 12 Agost 2019 15:35

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER