EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dissabte, 28 Setembre 2019 19:36

La Fira de Sant Miquel de Lleida es transforma en la fira més internacional amb rècord de visites Destacats

Escrit per ACN LLEIDA
La Fira de Sant Miquel de Lleida es transforma en la fira més internacional amb rècord de visites Foto:Anna Berga

A banda dels 317 expositors, aquest dissabte la fira ha acollit diverses jornades i el Dia de la Comarca

La Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida ha viscut aquest dissabte la jornada més multitudinària dels quatres dies. Milers de persones han visitat el recinte firal dels Camps Elisis, que aquest dissabte ha comptat amb diferents activitats i jornades a més dels 317 expositors directes. Com és habitual, la intenció de gran part dels visitants és la de mirar i informar-se sobre les novetats que presenten els sectors de la maquinària agrícola i de l'automoció, tot i que també n'hi ha que opten per aprofitar les ofertes de la Fira i comprar. Aquest dissabte la fira també ha acollit el Dia de la Comarca, que ha aplegat a tots els alcaldes del Segrià, així com diferents jornades tècniques.

En total, la Fira compta amb 317 expositors repartits en una àrea bruta d'exposició de 54.000 metres quadrats. Són una desena d'expositors menys que l'any passat ja que enguany no hi participen les firmes de tractors, que assisteixen a la Fira cada dos anys per l'alternança amb la Fira de Sant Josep de Mollerussa. Segons ha explicat Jaume Serra, un dels visitants, això fa que la Fira sigui una "mica descafeïnada" i que vingui "menys gent". També ha dit que ha aprofitat els preus de la Fira per comprar un detector de purins amb tecnologia GPS, assenyalant que "si t'estalvies diners sempre està bé".

Un altre visitant que també ha aprofitat els preus de la Fira per comprar ha estat el veí de Vilafranca del Penedès Miquel Àngel Padilla. Segons ha explicat, venia a la Fira convidat i s'ha "enfirat" amb un cotxe, "una compra necessària". També ha afegit que després d'uns anys sense venir a la fira ha vist una "millora que està molt bé".

L'expositor Jesús Mazas de Mazas Maquinària, en canvi, creu que cada vegada es "dilaten més" les compres a la Fira, en part, pel factor Internet. Mazas ha explicat que hi ha molta gent que ve a la Fira per "veure físicament" el producte però que és "difícil tancar vendes" tot i les ofertes. Tot i això, diu que el balanç "sempre és positiu" i ha destacat que la jornada del dissabte és el "dia fort" tant al matí com a la tarda.

El certamen també acull una seixantena d'activitats paral·leles entre jornades tècniques, conferències, presentacions, demostracions i reunions professionals. Una de les activitats destacades d'aquest dissabte ha estat la conferència sobre el present i el futur de les energies renovables a les explotacions agrícoles i ramaderes, organitzada per Unió de Pagesos. Per la seva banda, la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha mantingut una trobada amb 17 joves del sector en la que han pogut intercanviar opinions i punts de vista sobre l'estat el sector. La consellera ha qualificat la trobada de "molt interessant" i espera poder repetir el format "més sovint".

Un dels actes institucionals destacats d'aquest dissabte ha estat el Dia de la Comarca, un dels actes tradicionals de la Fira que aplega a tots els alcaldes de la comarca del Segrià. L'acte principal ha estat la hissada de la banera del Segrià a la porta principal del passeig central del recinte firal. Posteriorment els alcaldes, acompanyats pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, han visitat el recinte firal.

D'altra banda, aquest dissabte la Fira ha acollit el darrer càsting per a la nova pel·lícula de Carla Simón que busca gent amb accent lleidatà i vinculada al món de la pagesia. El proper projecte de Simón es rodarà l'estiu vinent i serà un film d'àmbit rural que reflexiona sobre temes com l'agricultura al segle XXI, les relacions de família o el conflicte entre la tradició i el canvi.

Darrera modificació el Dissabte, 28 Setembre 2019 19:41

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER