EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimecres, 09 Octubre 2019 16:55

Sort serà dissabte la capital catalana de la salut mental Destacats

Escrit per ACN
Imatge d'una sortida dels usuaris de Salut Mental Pallars al Parc Nacional d'Aigüestortes Imatge d'una sortida dels usuaris de Salut Mental Pallars al Parc Nacional d'Aigüestortes Salut Mental Pallars

Amb el lema 'Parlar i escoltar, salva vides', la capital del Pallars Sobirà acollirà l'acte central del Dia Mundial de la Salut Mental a Catalunya per reivindicar la prevenció de la mort per suïcidi

Sort es convertirà, aquest dissabte dia 12, en la capital catalana de salut mental, en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el 10 d'octubre. Amb el lema 'Parlar i escoltar, salva vides', la capital del Pallars Sobirà acollirà l'acte central del Dia Mundial de la Salut Mental a Catalunya per reivindicar la prevenció de la mort per suïcidi. L'esdeveniment, que pretén posar l'accent en la necessitat d'invertir recursos en la prevenció del suïcidi, reunirà més de 500. Aquest acte esdevé l'ocasió perquè professionals, entitats, afectats i famílies es trobin per fer visible la salut mental i la lluita per la defensa dels drets de les persones que tenen un trastorn mental. L'acte, que se celebrà al Parc del Riuet de Sort, posarà l'accent en la importància de treballar per la prevenció de la mort per suïcidi, donat que és la primera causa de mort prematura entre els joves a Catalunya.

Durant la jornada es realitzarà l'activitat 'Retalls de vida' a la qual també participaran els representants polítics i institucionals per simbolitzar la importància d'agafar-se a la vida i promoure així la prevenció de la mort per suïcidi.

La celebració del dissabte dia 12 s'emmarca en l'any de la prevenció del suïcidi declarat per la Federació Mundial de la Salut Mental. Tot, amb l'objectiu de millorar la informació i prevenció de la mort per suïcidi, i oferir un recull de recursos i entitats que treballen per donar suport i sensibilitzar sobre aquesta problemàtica de salut mental al territori.

La presidenta de l'Associació de Salut Mental del Pallars, Carlota Canut, ha explicat que aquesta jornada ha de servir per fer visible la problemàtica que pateixen els afectats per salut mental i més concretament els de les comarques de muntanya. Canut ha dit que per les característiques del Pirineu fa més difícil accedir als serveis per aquests usuaris. L'Associació del Pallars atén a una trentena de persones i compta amb una setantena de socis.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER