EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimecres, 09 Octubre 2019 17:23

Badalona crea una comissió per modernitzar i descentralitzar l'Ajuntament Destacats

Escrit per ACN Badalona

La iniciativa neix d'una proposta de JxC, ERC Avancem-MES i GBeC, que consideren que hi ha un "col·lapse municipal"

L'Ajuntament de Badalona posa en marxa aquest divendres 11 d'octubre la Comissió d'Estudi per a la Modernització i Descentralització Municipal proposada per Junts per Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya Avancem-MES i Guanyem Badalona en Comú. Els grups asseguren que hi ha un "col·lapse municipal", denuncien la lentitud i la ineficàcia del consistori i consideren que la modernització de la gestió municipal "s'ha convertit en una urgència". Entre els set punts que s'han marcat per dur a terme aquesta renovació hi ha "agilitzar i simplificar" la relació entre la ciutadania i l'Ajuntament, potenciar l'administració electrònica i estudiar la possibilitat de declarar Badalona com a gran ciutat.

Junts per Catalunya, ERC Avancem-MES i Guanyem Badalona en Comuns denuncien “la lentitud i ineficàcia del consistori en respondre les necessitats dels veïns” i asseguren que cal prendre decisions i modernitzar l’Ajuntament per tal “d’escoltar a la ciutadania”.

Els grups municipals posen en evidència fets com “la falta d’atenció a famílies en situació de risc” o la manca de “gestió de plagues en edificis públics” i asseguren que actualment hi ha “un buit insostenible en el compliment de les tasques bàsiques del consistori”.

Algunes de les crítiques que han etzibat els partits es basen en “l’envelliment i la falta de tecnificació” de la institució i diuen que això es deu a un problema de selecció personal que, asseguren, que a es duu a terme “per endoll” i no pas per qualificació tècnica”.
El superàvit de 47 milions d’euros és, pels grups mencionats, el resultat i l’exemple de “la mala gestió municipal” i remarquen que és necessari “l’accés de professionals amb més capacitat a les places públiques”.

Un dels punts principals de la proposta es basa en promoure la descentralització i la participació ciutadana i l’objectiu és que aquesta comissió serveixi per abordar debats com la possible gestió administrativa per districtes o la municipalització de serveis públics.

Dins dels set punts que han proposat perquè desenvolupi la comissió que es posarà en marxa aquest divendres, hi ha l’obertura d’un observatori de la ciutat per poder treballar amb indicadors actualitzats, l’elaboració d’un pla de recursos humans per ajustar l’organigrama municipal i l’activació d’un pla de participació i atenció ciutadana.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER