EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 14 Novembre 2019 18:13

Pimec confia que l'economia continuarà creixent durant el 2020 tot i reconèixer una "certa desacceleració" Destacats

Escrit per ACN

González defensa que "l'important és que es comenci a governar quan abans", després dels preacord entre el PSOE i Unides Podem

 El president de Pimec, Josep González, confia que l'economia continuarà creixent durant el 2020, tot i reconèixer una "certa desacceleració". González s'ha mostrat optimista i ha remarcat que, fins i tot, "hi ha algun símptoma a Europa que fa pensar que la desacceleració s'està contenint". D'altra banda, ha valorat positivament el principi d'acord entre el PSOE i Unides Podem perquè "l'important és que es comenci a governar quan abans" i, en aquest sentit, "es puguin escometre polítiques de govern" i intentar "trobar solucions als problemes que hi ha entre Madrid i Catalunya". González reclama al futur executiu espanyol una fiscalitat específica per a les pimes, l'aplicació d'un règim sancionador de la morositat i un "preu més just" de l'energia "perquè les pimes puguin ser competitives".

Josep González pensa que l'economia seguirà creixent l'any vinent tot i que a ritmes inferiors al 2018, en què aquest creixement va ser d'un 2,5%, i al 2019, que serà d'entorn 1,8%, segons el president de Pimec. La patronal de la petita i mitjana empresa reconeix, però, "que hi ha un alentiment de l'economia però no una recessió" perquè "o és el mateix que baixi una mica l'economia però continuï creixent que no una recessió que seria un creixement negatiu", ha remarcat. Per González, "és important dir les coses com són perquè el diner i l'economia són molt sensibles i les inversions que hi hagi en marxa poden reconsiderar-se i provocar problemes innecessàriament". 

Segons Pimec, el que podria capgirar aquest optimisme, és que "el Brexit o la guerra aranzelària entre els Estats Units i la Xina i, de retruc amb Europa, acabi tenint una afectació més forta del que es preveia". En aquest sentit, González ha lamentat les conseqüències que està tenint per a les comarques de Lleida, sobretot amb productes com ara l'oli o les ametlles. 

Pimec valora positivament el principi d'acord de govern entre el PSOE i Unides Podem 

Josep González ha valorat positivament la rapidesa amb què el PSOE i Unides Podem han tancat un preacord per formar govern a l'Estat. Així, ha assenyalat que "el país no es pot esperar ja que portem molt temps de desgovern i és necessari que es comenci a governar". Pimec espera "que s'acabi de fer govern quan abans i es puguin escometre polítiques de govern i es pugui començar a parlar de les dificultats i a trobar solucions als problemes que hi ha en la relació entre Madrid i Catalunya". 

Pimec reclama al futur executiu espanyol una fiscalitat específica pera les pimes. González ha lamentat que "les lleis a l'Estat sempre es fan més pensant en les grans empreses que no en el teixit de pimes, que suposen el 70% del PIB i més d'un 60% dels llocs de treball". Pimec insisteix en demanar l'aplicació d'un règim sancionador de la morositat. En aquest sentit, ha denunciat que "segueix existint un problema seriós a l'Estat" perquè "les grans empreses paguen molt malament a les pimes", segons González. "No pot ser que les pimes financin a les grans empreses", ha sentenciat. D'altra banda, Pimec reclama al futur govern espanyol un "preu just" de l'energia que permeti a les pimes "ser competitives" ja que, actualment, "l'energia té els costos més alts d'Europa". 

Finalment, Josep González ha fet una valoració negativa i ha demanat que es posi fi als talls de carreteres "per l'afectació que suposen en l'economia", especialment per a un col·lectiu autònom com els dels transportistes. De totes maneres, el president de Pimec ha fet una crida als governs per tal d'entendre "perquè es fan aquestes coses" ja que "o són perquè hi hagi ganes d'anar a passar fred a la Jonquera, sinó que és fan amb unes idees". Així, confia "que algun dia algú es prengui seriosament les reivindicacions". 

Uns 400 inscrits al Pimec Fòrum Lleida Empresa 2019

Josep González ha fet aquestes declaracions abans de l'inici del 'PIMEC Fòrum. Lleida Empresa 2019', una trobada de representants pimes i treballadors autònoms de les comarques lleidatanes, que s'ha celebrat aquest dijous a la tarda a la Llotja de Lleida. Es tracta d'un espai per compartir experiències, generar noves sinergies i fomentar el networking entre els empresaris del territori. Les aportacions dels assistents per participar-hi van destinades al programa 'Emppersona' de la Fundació PIMEC sobre segona oportunitat.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER