EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Diumenge, 24 Novembre 2019 13:30

Conèix el nostre projecte i col·labora econòmicament Destacats

Escrit per

Sóc un jove emprenedor, JOSEP MARIA CASTELLS I BENABARRE, natural de Lleida. Sóc fundador i l’impulsor principal del diari digital  'El Mercadal’, el periodisme optimista de Catalunya, marca registrada a la propietat intel·lectual.


Que és 'El Mercadal'?
Aquest és el projecte vital d'una persona lluitadora, capaç de fer bé les coses per la societat en general i en concret per Catalunya.

El Mercadal és una marca molt especial perquè té molta relació amb el patrimoni més encantador del nostre país que també és un punt de referència a nivell social i econòmic de Balaguer, ciutat on va néixer aquesta nova forma d’entendre el periodisme.

La Plaça del Mercadal és present a municipis de Balaguer, Vic, Reus, Girona i Barcelona, on aspirem a tenir-hi oficines i/o delegacions. Aquest projecte és sens dubte un projecte de vida amb voluntat de continuïtat i servei pels altres.
 

Que és el periodisme optimista?
EL MERCADAL ofereix un nou concepte de periodisme, avantguardista en l'àmbit europeu que vol donar una visió del món des d'una vessant optimista i reflexiva amb presència a totes les províncies.

L’ideologia del mitjà està basada en la defensa dels drets humans i en els drets basics. Som universalistes, innovadors, futuristes, optimistes i de gran capacitat creativa.

El seu origen

Josep Maria Castells, amb esperit innovador des de sempre, va fer el primer pas al 2011 posant en marxa un bloc a internet que va tenir molt bona acceptació i una allau constant de visites, que va propiciar l’inici d’un projecte apassionant fent una important inversió econòmica en temps de crisis econòmica.

Estaríem parlant d’una inversió total d’aproximadament 10.000 euros des de la seva creació i d’un esforç humà i esperit de superació incalculable.

Que necessitem fer?
A curt termini pretenem ser grup de comunicació de caràcter social, lligat amb totes les institucions i en especial la Generalitat de Catalunya com també de tots els ajuntaments que s’hi vulguin sumar, preferentment els de Balaguer i Lleida, Reus, Vic, Girona i Barcelona. El projecte s’anomenarà EL MERCADAL, EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA.

Volem oferir tota mena de productes i serveis de publicitat i d’internet als agents públics i privats. Aspirem a tenir el nostre propi canal de TDT, ràdio i diari digital durant el primer trimestre del 2021.

Qui ens pot donar suport?

Fins el moment una desena d’empreses s’han posat en contacte amb mi perquè veuen molta viabilitat en la creació d’aquest grup de comunicació. Esperem que les institucions públiques s’hi sumin de forma imminent per jugar-hi un paper molt important, ja que es tracta d’un projecte il·lusionant que  millorarà la qualitat de vida al nostre país.

 

Quins tipus d’inversors privats tindrem?

Fins ara el mitjà ha rebut el suport i aprovació d’empresaris que s’han interessat pel Mercadal. Entre ells hi destaquen referents del periodisme a Catalunya i d’altres persones amb un nivell econòmic molt alt.

També ens agradaria impulsar una iniciativa de crowfunding desde plataformes com ara TotSuma o Verkami.

Que necessitem de les institucions?


Des de bon principi necessitarem que La Paeria de Lleida i demanin a la Generalitat pressupostos per dur a terme aquest projecte que permetin expandir-lo arreu del país amb èxit, ja que volem tenir presència a les quatre províncies. A més, des de ara i per endavant la màxima difusió a través de les xarxes socials principals (Facebook, Twitter, Instagram…)

Inicialment necessitem que les institucions es bolquin amb el nostre perfil de les xarxes socials amb piulades, mencions, tota mena d'interaccions, retuits i compartits com també m'agrada i seguiments a la nostra pàgina.

Actualment es fa falta difusió del nostre projecte a través dels següents mitjans:

-Ràdios: entrevistes, mencions, interaccions a xarxes socials, reportatges

-Premsa: reportatges, mencions, titulars, publicitat, entrevistes, notícies, opinions…

 

Televisions: Cal que als programes matinals de les televisions facin menció dels titulars del nostre diari digital cada matí. A més volem tenir l'oportunitat de ser protagonistes de reportatges, entrevistes, notícies, documentals i generar opinió a la TV.

Necessitarem el suport econòmic d’entitats públiques i institucions privades com també de subvencions de l’administració pública pel nostre mitjà

A què es destinarà el suport econòmic?

El suport econòmic i institucional per part del Departament de la Presidència de la Generalitat és imprescindible pel correcte funcionament dels canals de comunicació que volem fer. Les subvencions haurien de servir per cobrir les despeses de personal durant un temps determinat i contribuirien a difondre aquest projecte a través de publicitat, patrocinis, xarxes socials, televisió, etc.

Per quins motius creiem que ens heu de finançar el projecte amb subvencions públiques?

Avui en dia les persones amb discapacitat mental encara estan discriminades del mercat laboral. I a Catalunya no n'és l'excepció.

Malgrat tot aquestes persones són lluitadores, emprenedores i capaces de tenir unes rutines i projectes actualment estan discriminades.

Per tant la integració i creació de projectes en primera persona els hi és molt favorable per la seva inclusió social, per evitar l'estigmatització social, fer vida autònoma i tenir parella.

 

Aquest projecte és pioner a Europa i és del tot inclusiu, cosa que permet millorar la societat que tenim


Al llarg d'aquests anys hem funcionat sense suports institucionals i ens hem trobat certament desemparats. Els qui creiem en aquest projecte també confiem en la justícia social. Per tant volem fer de les nostres debilitats els nostres punts forts, amb l’optimisme com a bandera.

Des d’ara i endavant voldríem assistir a tertúlies, debats, programes de ràdio i televisió, ser entrevistats per mitjans de comunicació per tal de poder seguir creixent arreu del país.

 

Compromís amb les persones amb malaltia mental
EL MERCADAL contemplarà sempre una contractació fixa d'un 70% de persones amb discapacitat derivada de salut mental i d’un 30% de titulats en quatre camps (comunicació audiovisual i periodisme, psicologia, educació social, sociologia...)

Quins professionals i personal necessitarem ?

Necessitarem un equip multidisciplinari amb 4 professionals titulats amb educació social, psicologia, sociologia i audiovisuals i periodisme i un total de 25 treballadors que acreditin una discapacitat igual o superior al 33% i que tinguin titulació i/o competències relacionades amb la comunicació, audiovisuals i tasques administratives i d’atenció al públic.

Quins són els nostres valors?

La nostra filosofia és “less is more”, o en català menys és més.

 EL MERCADAL oferirà contractes indefinits amb jornades laborals de 4 hores que estiguin adaptades a totes les necessitats i capacitats dels treballadors que acreditin una discapacitat del 33% o superior.

Volem oferir un servei d’alta qualitat amb la participació de tots i totes. Apostarem pel treball en equip i motivarem als treballadors amb optimisme i il·lusió. Donarem noves oportunitats a les persones i serem flexibles amb el personal pel que fa a cada situació personal i tindrem la figura d’un “coach”.

Treballarem i motivarem als treballadors de forma professional i propera per a que es facin seva i creguin plenament amb la marca del Mercadal i farem del lloc de treball un espai fraternal. Apostarem per la modernitat, la participació, les xarxes socials i les darreres tecnologies.

 

Amb qui heu de contactar ?

Si us agrada aquest projecte podeu contactar amb mi al 657675525 o per correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Darrera modificació el Diumenge, 24 Novembre 2019 13:38
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER