EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Divendres, 13 Desembre 2019 18:26

El Museu del Disseny de Barcelona celebra el cinquè aniversari després d'haver rebut prop d'un milió de visitants Destacats

Escrit per ACN

L'equipament obre portes gratuïtament aquest cap de setmana per celebrar l'efemèride

El Museu del Disseny de Barcelona va obrir portes el 13 de desembre del 2014. Des de llavors, ha rebut prop d'un milió de visitants i aquest 2019 preveu superar les 147.000 persones. Per celebrar el primer quinquenni de vida, l'equipament obrirà portes gratuïtament aquest divendres i durant tot el cap de setmana a les quatre exposicions permanents d'arts decoratives i d'autor, disseny gràfic i de producte i moda, així com la mosta 'Victor Papanek: La política del disseny'. A més, farà visites dinamitzades en família a la mostra temporal, que ja han visitat més de 12.000 persones. L'exposició més visitada fins ara és 'David Bowie is' amb 95.000 persones. Es tracta de l'ambiciosa mostra del museu londinenc Victoria and Albert sobre l'artista iconoclasta.

L'exposició mostrava 300 objectes, entre lletres manuscrites, vídeos musicals, instruments, fotografies i una generosa representació de vestits originals i escenografies de l’artista de les mil cares.

El podi el completen 'El boom de la publicitat. Reclams de llauna, cartró i rajola', amb 43.000 visitants, i 'Distinció. Un segle de fotografia de moda' amb 36.000.

Portes obertes

L'equipament ha obert aquest divendres les portes de totes les exposicions, en un cap de setmana que coincideix amb el Design Market, una fira de dissenyadors independents que se celebra al mateix museu i on s'apleguen les últimes tendències. La Paula Martínez, una estudiant de màster d'investigació en disseny, ha vingut amb una amiga a veure expressament l'exposició 'Victor Papanek: La política del disseny'. "El Papanek és un dels nostres grans referents, per com involucra la societat. El seu procés col·laboratiu ens interessava molt", ha explicat a l'ACN Martínez.

La jove confessa no venir gaire al museu perquè no troba projectes que s'ajustin als seus gustos, però que durant aquests cinc anys de vida del centre ha vingut a iniciatives més "transversals", com l'exposició 'El millor disseny de l'any'.

En canvi, per Isabel García, una dona d'avançada edat, és la primera vegada que s'acosta al Museu del Disseny, perquè la seva filla li ho ha recomanat aprofitant les portes obertes. "Anem a descobrir, perquè el que més m'agrada és la moda, un piló. El disseny m'encanta, perquè em dissenyo les coses per casa o roba", ha assegurat a l'ACN García.

Qui també és assidu al museu és en Carlos Gambino, un arquitecte dedicat al món tèxtil que ha sortit del Design Market satisfet. "Sabíem que hi havia portes obertes però volíem venir primer a la fira. Ha estat molt interessant, coses innovadores, algunes que ja són tradicionals, però amb una onda diferent", ha assegurat.

Gambino considera que el Museu del Disseny ha fet una bona labor aquests cinc anys, però creu que es podria apostar més per la internacionalització. "Enfocar-ho més a totes les tendències mundials, i donar-li una visió, encara que sigui petita, a allò local i als productors nacionals", ha opinat.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER