EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Divendres, 13 Desembre 2019 18:33

Catalunya concentra la major despesa en polítiques actives d'ocupació a l'Estat amb 323 milions Destacats

Escrit per ACN
ACN ACN

Uns 112 milions s'han destinat a polítiques de formació

Catalunya és la comunitat amb major despesa en polítiques actives d'ocupació de l'Estat, amb 323 milions d'euros el 2016, segons l'estudi sobre ocupació a Espanya elaborat per l'Institut Cerdà i presentat al Cercle d'Economia. D'aquest pressupost, un 53,3% s'ha destinat a polítiques de formació; un 21,7% a oportunitats per a l'ocupació, i un 16,5% a emprenedoria. La resta, s'ha dividit entre polítiques d'orientació laboral (6,9%), millora del marc institucional del sistema d'ocupació (1,1%) i polítiques d'igualtat d'oportunitats per a l'accés a l'ocupació (0,4%).

En concret, a Catalunya es van invertir més de 112 milions d'euros en formació, dividits entre la formació a desocupats (80 milions) i ocupats (32 milions). A la partida d'oportunitats per a l'ocupació, es van destinar 70,3 milions. En emprenedoria, 53,4 milions d'euros, molt per sobre de la despesa del País Basc (36,9 MEUR) o la Comunitat de Madrid (11,2 MEUR).

Catalunya és també la comunitat amb menor pes del sector públic sobre el total d'ocupació, amb poc més d'un 15%, segons dades de 2017. Aquesta xifra està molt per sota de les dades d'Extremadura, per exemple, on el sector públic representa més d'un 30% de l'ocupació.

L'informe ha xifrat en 6.000 milions d'euros la inversió pública en totes les comunitats autònomes en polítiques d'ocupació. En l'acte de presentació, l'empresari Jordi Mercader ha anunciat també la creació d'un 'Observatori de l'eficiència de les polítiques actives i instruments de desenvolupament de l'ocupació en les comunitats autònomes espanyoles', impulsat des de la societat civil.

"L'observatori sobre l'ocupabilitat és una iniciativa que pretén contribuir, des de la societat civil, a millorar una àrea tan important com és l'esforç en l'ocupació en un país com Espanya, que compta amb més d'un 14% d'atur", ha assegurat.

Darrera modificació el Divendres, 13 Desembre 2019 18:39

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER